İsmet Yılmaz'dan Öğretmenlere Atama Müjdesi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitimle ilgili önemli açıklamalar yaparken, öğretmenlere de atama müjdesi verdi.

19.06.2018-12:13 - (Son Güncelleme: 19.06.2018-12:38)

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, eğitim gündemine dair soruları cevapladı ve son zamanlardaki gelişmelerle alakalı açıklamlarda bulundu.

"BU AZİZ MİLLET HEP EN DOĞRU ŞEKİLDE KARAR VERDİ"

Bakan İsmet Yılmaz, 24 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek seçimlere ilişkin, "Bu aziz millet bu zamana kadar hep sağduyuyla, en doğru şekilde karar verdi. 24 Haziran'da da bir önceki seçimlerden daha büyük bir sorumlulukla, evlatlarının geleceği için, Türkiye'nin geleceği için çok doğru, yerinde, sağlıklı bir karar vereceklerine inanıyorum’’ ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE EĞİTİME ALMANYA'DAN FAZLA KAYNAK AKTARIYOR"

Son 16 yıllık dönemde en büyük reformların eğitimde yapıldığını aktaran milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "58 bin derslik ihtiyacımız var. 47 bin dersliği şu anda planlıyoruz, yapıyoruz’’ diye konuştu.

2002'den önce eğitime ayrılan kaynak açısından ülkenin Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında sonuncu sırada olduğuna dikkat çeken İsmet Yılmaz, şimdi ise eğitime Almanya'dan daha fazla kaynak aktardıklarına vurgu yaptı.

"İKİLİ EĞİTİME SON VERİLECEK"

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, 2019 senesinin sonunda eğitimin kalitesinin artırılması adına ikili eğitime son verileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, şu şekilde devam etti:

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE BİLGİSAYAR MÜJDESİ

Fatih Projesi çerçevesinde sınıflaraı 430 binin üzerinde akıllı tahta ile donatıldığına vurgu yapan Yılmaz, "Öğretmenlerimize her 4 yılda bir, öğrencilere de 5. ve 9. sınıflarda yeni bilgisayar vereceğiz’’ diyerek müjdeyi verdi.

LİSELERE GİRİŞ SINAVI

İsmet Yılmaz, liselere giriş sistemi dahilinde yapılan merkezi sınavda kesinlikle müfredat dışı hiçbir soru sorulmadığının altını çizerek, sınav sorularının PISA sınavındaki sorularla eş değer olduğunu vurguladı.

İsmet Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle zor olsun, kolay olsun diye sormadık. Ancak soruların aşama aşama bir zorluk derecesi olacak ki 1 milyon öğrenciyi 120 bine indiresin."

25 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

84 binin üzerinde öğretmen ataması yapıldığını ifade eden İsmet Yılmaz, "Şimdi 25 bin öğretmeni de Eylül ayına kadar eğitim ailemizle buluşturacağız. Yaklaşık 100 bin öğretmen ihtiyacımız var. Bu yıl, 25 bin öğretmen ataması gerçekleştireceğiz’’ diyerek müjdeyi verdi.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal