E-Okul Girişi Nasıl Yapılır? E-Okul Üzerinden Takdir Teşekkür Hesaplama

Pek çok öğrenci velisi e-okul girişi nasıl yapılır? E-okul üzerinden takdir teşekkür hesaplama gibi konularda araştırmalar yapıyor. Bu konu hakkında merak ettikleriniz haberimizin içeriğinde…

28.05.2018-13:02 - (Son Güncelleme: 28.05.2018-12:58) E-Okul Girişi Nasıl Yapılır? E-Okul Üzerinden Takdir Teşekkür Hesaplama

E-OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak e-Okul giriş işlemi yapmak için uygulamanın resmi internet sitesi olan "https://eokulyd.meb.gov.tr/" adresine giriş yapılmalıdır.

Sisteme giriş yapmak adına öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası girilmesinin ardından üstteki kutucukta yer alan 4 haneli güvenlik kodu girilmelidir. Sonrasında giriş seçeneğine tıkladığınızda e-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmış olacaksınız.

Sağ tarafta yer alan "Öğrenci T.C. Kimlik Numarası" ve "Öğrenci Okul Numarası" bilgilerini eksiksiz ve doğru biçimde girmenizin ardından ikinci aşama ekrana gelecek.

E-OKUL ÜZERİNDEN TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

E-Okul giriş sistemi yoluyla takdir teşekkür hesaplamasının nasıl yapıldığına dair hem öğrenciler hem de veliler merak içerisinde… Takdir teşekkür hesaplama yoluyla 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıf, tüm lise (9., 10., 11., 12. sınıf) öğrencilerinin ağırlıklı puan ortalamasını ve alacağı başarı belgesini öğrenmeniz mümkün.

E-Okul takdir teşekkür hesaplama işlemlerini gerçekleştirecek olan öğrenci veya velilerin e-Okul sistemi üzerinden giriş yapması ve girişin ardından kesinleşen ders notlarını öğrenmesi gerekmektedir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir girişin ardından menünün sol kısmında bulunan not bilgisi seçeneğini tıklayın. Bu seçeneği tıklamanızın ardından açılan sayfadan öğrencinin not bilgilerine ulaşabilrsiniz.

Not bilgileri kapsamında öğrencinin yazılı ve sözlü sınav notları, performans proje ödevinden aldığı notlar ve ortalamalar bulunmaktadır.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal