E-Devlet Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır

Günlük hayatta birçok resmi işlemlerimizde kişisel bilgilerimiz, verilerimiz ve buna bağlı olarak sahip olduğumuz belgeler ilişki içerisinde olduğumuz kurumlar tarafından istenmektedir.

16.12.2018-02:02 - (Son Güncelleme: 16.12.2018-01:57) E-Devlet Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır

Bu istenilen belgeleri daha önce direkt gidip ilgili kurumlarda sıra bekleyerek zaman harcayarak ve dolayısıyla vakit kaybıyla beraber gereksiz emek ve zaman harcayarak elde ediyorduk.

E-devlet sisteminden sonra bu belgelere ulaşmak artık çok kolay işyerinden, evden ve hatta cep telefonlarımızdan bu belgeleri indirmek günümüzde çok basit ve kolay ulaşılabilir bir durumdur.

Bu belgelerden biri de öğrenci belgesidir. Birçok kurum bizden öğrenci belgesi istemektedir bu iş başvuruları da olabildiği gibi öğrenciye özel imkan veren çeşitli kurumlar da olabilmektedir. Peki bu öğrenci belgesini nasıl alacağız, hangi yolları izleyeceğiz. Gelin bu aşamaları birlikte ele alalım.

Postaneden temin edilen e-devlet şifreniz ile e devlet sistemine kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmanız ve sorgulama kısmından öğrenci belgesi yazmanız durumunda sahip olduğunuz öğrenci belgesine ulaşacaksınız ve size de sadece bu belgeyiz yazdırmak kalacak. Okula gitmenize gerek olmadan bulunduğunuz yerde internete ulaşabildiğiniz bilgisayar veya akıllı telefonla bu belgeyi elde etmeniz çok kolaydır.

Tamamen Ücretsiz

Bu işlemleri yapabilmeniz için e-devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Sisteme giriş yapabiliyor olduktan sonra sahip olduğunuz tüm belgeleri sistemden görüntüleyebilir ve herhangi bir ödeme yapmadan indirim yazdırabilirsiniz.

Öğrenci belgesine ulaşma dışında öğrencilerin yapabileceği diğer işlemler de şu şekilde; Öğrenci belgesi sorgulama, öğrenci belgesi doğrulama, yüksek öğretim mezuniyet belgesi sorgulama ve doğrulama, üniversite e-kayıt ve üniversite e-kayıt belge doğrulama.

Bütün bu belgelere ulaşmak sadece birkaç dakikanızı alacaktır. Tek yapmanız gereken bir e-devlet şifresi edinmek ve bir internet bağlantısına sahip olmak.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal