Ege'de sular ısınmaya başlarken Yunanistan ile NATO'da flaş gelişme!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan Savunma Bakanı ile birlikte NATO zirvesinde bir görüşme gerçekleşti. İşte haberin detayları...

16.06.2022-17:42 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-17:42) Ege'de sular ısınmaya başlarken Yunanistan ile NATO'da flaş gelişme!

Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz ve Ege'de büyük bir gerilim yaşanmaktadır. Yunanistan'ın adaları silahlandırması ve tahrik edici hamleler yapmasının ardından sular ısınırken, gündeme bomba gibi düşecek bir gelişme yaşandı. İki Bakan arasında kritik bir görüşme gerçekleşti.


Diyaloğun sürdürülmesi vurgusu 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos görüşme gerçekleştirdi. İki isim NATO'da olan görüşmesinde Ege'de yaşananları değerlendirdi. İki Bakan, kritik görüşmede diyaloğun sürdürülmesi konusunda üzerinde durdu. 


Gerilimden yana değiliz 

Ayrıca Yunanistan Başbakanı Miçotakis de yapmış olduğu açıklamada konuya yönelik, gerilimden yana olmadıklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini dile getirmişti. Üst üste yaşanan bu flaş gelişmelerle tansiyonun bir nebze olsun düşmesi beklenmektedir.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal