EFES-2022 meskun mahal operasyonunun simulasyonu yapıldı: O anlar kameralara yansıdı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde gerçekleştirilen EFES-2022 Tatbikatı’nda meskun mahal operasyonunun simülasyonu yapıldı. Operasyon sırasında ATAK helikopterleri de koruma görevi üstlendi.

09.06.2022-17:27 - (Son Güncelleme: 09.06.2022-17:34)

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesindeki Efes-2022 Tatbikatı'nın ikinci günü, gündüz safhasıyla saat 08.50'de; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları ve diğer ülkelerden seçkin gözlemcilerin katılımlarıyla başladı.

Tatbikatın saat 11.00'den sonraki bölümüne, Başkan Erdoğan'ın ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılması büyük ilgi gördü. 


Meskun mahal operasyonunun simulasyonu yapıldı

TSK tarafından zamana duyarlı yüksek değerlikli hedefe direk görev harekatı düzenlendi. Belirlenen bölgede skorksiy helikopterinden Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı askerler indirme yapıldı.

Bu tatbikat uzun zamandır Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde yapılan operasyonların benzeriydi. Bu operasyonlarda hem sağ ele geçirme hem de imha etme parolası belirleniyor. İşte Ege'de o noktalarda yapılan operasyonun simülasyonu yapıldı.


Atak helikopterleri de koruma görevi üstlendi

Ele geçirilen terörist hedef alanda güvelik altına alındıktan sonra iki helikopter daha bölgeye iniş yaptı. Operasyon sırasında ATAK helikopterleri de koruma görevinde bulundu.

Yüksek değerlikli terörist ele geçirildikten ve bu TSK'nın özel ekipleri tarafından saniyeler içerisinde düzenlendi. Bu simülasyon vesilesiyle tüm dünya  TSK'nin operasyonel gücünü görmüş oldu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal