Edirne'deki Kurtbey Göleti'nin Bir Kısmı Kurudu

Uzunköprü ilçesindeki Kurtbey Göleti’nin bir kısmı, meydana gelen kuraklık sebebiyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

14.08.2020-07:56 - (Son Güncelleme: 14.08.2020-07:54) Edirne'deki Kurtbey Göleti'nin Bir Kısmı Kurudu

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinin Kurtbey Köyü’nde yer alan göletin bir kısmında kuraklık sebebiyle sular çekildi.

Bir kısmında kuruma sebebiyle çatlaklar oluşan gölette olan pek çok balıkta telef oldu.

Önceki senelerde bölgenin tarımsal sulama gereksinimlerini karşılayan göletten bu sene tarımsal sulamaya izin verilmemiş olmasına rağmen rağmen çekilen su korkutan görüntü oluşturdu.

 

Kış ile yaz mevsimlerinin kurak geçmesi sebebiyle gölette su çekilmesi meydana geldiğini dile getiren Köy Muhtarı Feridun Batan, bölgede bu sene sulu tarım yapılamadığını ve çiftçinin oldukça zor durumda olduğunu ifade ederek, bölgede yağmur yağması için dua ettiklerini dile getirdi.

Göletteki su çekilen bölümün belli kısımda olduğuna da işaret eden Batan, göletin büyük bir kısmında suyun olduğunu fakat geçen senelere kıyasla yine de doluluk miktarında ciddi düşüş olduğunun altını çizerek, gölete su takviyesi için müzakereler yaptıklarını belirtti.

'41 YAŞINDAYIM GÖLETİ İLK KEZ BÖYLE GÖRDÜM'

Köy halkından Salih Eriş de 41 yaşında olduğunu ve bu köyde doğup büyüdüğünü söyleyerek, göletteki suyun tarımsal sulamada kullanılmamış olmasına rağmen bu kadar su çekilmesinin olduğunu ilk kez gördüğünü belirterek, 'bölgemiz de bu yıl çok kurak mevsim yaşadık, bölgemizde en kısa zamanda inşallah yağış görürüz' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal