Edirne’deki gençlerin uğrak yeri: Müzik Akademisi!

Edirne Valiliği bir öncülüğe daha imza attı. Sanat alanında kollarını sıvayan valilik, ‘Edirne Müzik Akademisi'nde geleceğin müzisyenleri yetiştirmeyi hedefliyor.

09.02.2024-13:27 - (Son Güncelleme: 09.02.2024-14:43)

Valiliğin Müzik Akademisini kurma kapsamında adımlar atarken, tarihi bir okulun müzik akademisi olarak oluşturulmasına karar verdi. Öncelikle okullarda müziğe yatkın öğrencilerin taraması yapıldı sonrasında da eğitime başlandı. Bundan 4 ay önce eğitimlerine başlanan Akademi'de 200'e yakın öğrenci hem şan hem de enstrüman kursları alıyor.

Hayallerin peşinde koşuyorlar!

Edirne Müzik Akademisi

AA’dan ulaşılan bilgilere göre, Akademi’de dezavantajlı öğrencilere de ders veriliyor. Öğrenciler evlerinden servisle alınıyor, yemeklerini Akademi mutfağında yedikten sonra kurslarına başlıyor. Keman, vurmalı çalgılar, gitar, klarnet, piyano ve ses eğitimleri veriliyor. Böylelikle haftada 5 gün 2 saat eğitim alan öğrenciler hayallerinin peşinden notalarla koşuyor. Edirne Valisi Yunus Sezer, Müzik Akademisi'ni ziyaret ederek öğrencilerin müzik performanslarını dinledi. Sonra onlarla sohbet ederek, geleceğin müzisyenlerine başarılar diledi. Bu proje kapsamında öğrencileri okul dışı zamanlarını değerlendirerek, sanat ve sporla buluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Çocukların gelişimine katkı sağlıyoruz!

Edirne Müzik Akademisi

Vali Sezer, projenin çok verimli ve öğrencilerini beklediklerini aktararak sözlerine şu şekilde devam etti: "Öğrenciler hem kendi gelişimlerini sağlasınlar hem de kabiliyetler kazanarak bu Akademi'yi tamamlasınlar. Çocuklarımızın okul dönemindeki akademik başarılarının yanında sanat, spor ve kültürel alanlarda kendilerini yetiştirsinler istiyoruz. Bu çalışmaya dezavantajlı bir mahallede başladık. Bütün Edirne'de yetenek taraması yaptık, şu anda 200'e yakın öğrencimiz var. Kent genelinde 3 bine yakın öğrencimizi değişik spor branşlarına yönlendirdik. Müzik Akademisi'nde de öğrencilerimizin bir enstrüman çalmayı öğrenmesini istiyoruz. Onlar mutlu, biz de mutluyuz. Çocuklarımızı okul bitince alıyoruz servislerle eğitime getiriyoruz. Yemek hizmeti de veriyoruz. Onlar vakitlerini sokakta geçirmesinler, kendilerine katkı sunacak uğraşlarla gelişimlerine destek olsunlar istiyoruz."

Akademi sayesinde müziğe ilgim arttı!

Müzik Akademisi’nde kursiyer öğrenci olan Sırma Balgalmış ise Akademiye gitmesinin müziğe ilgisinin olduğunu fark ettiğini belirterek,"Burada çok mutluyum. Çok eğlenceli anlar yaşıyoruz. Keman çalmayı öğrendim. Buraya gelmeden önce başka bir mesleği yapmayı düşünüyordum ama burada müzik öğretmeni olmaya karar verdim" diye konuştu.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal