14.11.2023-12:06 (Son Güncelleme:14.11.2023-12:06)


1

Geçtiğimiz aylarda Kuveytli iş insanlarını 30 milyon dolar dolandırdığı iddia edilerek gözaltına alınan Akkuş ardından serbest bırakılmıştı.



2

Ünlü manken Ebru Şallı’nın eşi ve İş insanı Uğur Akkuş'un ismi sık sık dolandırıcılık iddialarıyla gündemde yer alıyor. İş insanı Uğur Akkuş'un da aralarında yer aldığı 4 sanık hakkında, kripto para ticareti vaadiyle iki kişiyi 500 bin dolar dolandırdığı iddiasıyla "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 4'er yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ortak firmaları bulunan müştekiler Ömer A. ve Anvar M'nin dış ticaret işiyle uğraştığı duyuruldu.



3

Müştekilerin, firmalarına ait olan 500 bin dolarla birlikte kripto para almak istedikleri ve komisyon karşılığında aracılık yapan sanık Abdullah Alkreish'le irtibat kurdukları ifade edilen iddianamede, bu sanığın da müştekileri sanık Uğur Akkuş'la tanıştırdığı, 30 Mayıs'ta da Akkuş'un Şişli'de bulunan bir AVM'deki ofisinde müştekilerle bir araya geldiği anlatıldı.



4

İddianamede, sanık Akkuş ve müştekilerin, 500 bin dolar karşılığında kripto para alımı konusunda anlaştığı, Akkuş'un ilk adımda güven sağlamak adına 2 bin 500 dolar tutarındaki kripto parayı müşteki Anvar M'nin hesabına aktardığı yer aldı. Sanık Akkuş'un, kripto para akışının devamının sağlanması için paranın tamamının hesabına yatırılması gerektiğini söylediği ve müştekileri ikna ettiği ifadeleri yer alan iddianamede, müştekilerin 497 bin 500 doları Akkuş'a elden teslim ettiği yazıldı.



5

İddianamede, Akkuş'un müştekilere "Parayı bankaya yatırdıktan sonra geleceğim" diyerek ofisten ayrıldığı, müştekilerin burada Akkuş’u saatlerce beklediği ancak kimsenin gelmemesi ve hesaplarına kripto paranın yatırılmamasından dolayı şüphelendikleri vurgulanarak, dolandırıldıkları gerekçesiyle şikayetçi oldukları dile getirildi.



6

Sanık Akkuş'un, yardımcıları olan sanıklar Ercan Eşkin ve Feyza Betül Köksal'la müştekilerden aldığı parayı vererek bankaya teslim etmelerini söylediği aktarılan iddianamede, sanıkların herhangi bir kripto para transferi sağlamayarak haksız menfaat elde ettikleri ifadeleri yer aldı.



7

Sanıklar Uğur Akkuş, Abdullah Alkreish, Ercan Eşkin ve Feyza Betül Köksal'ın "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında nitelikli dolandırıcılık" suçundan 4'er yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamenin İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından sanık Abdullah Alkreish'in avukatı, müvekkilinin ikamet izinleri iptal edilen ailesinin geri gönderme merkezinde olduğu ve sınır dışı edilebilecekleri, bu gerekçelerle "yurt dışı çıkış yasağı" yönünde adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle dilekçe sundu.



8

Bu talebi değerlendirmek adına duruşma düzenleyen mahkeme, sanık Abdullah Alkreish hakkında 'yurt dışı çıkış yasağı' şeklinde adli kontrol kararı aldı. Uğur Akkuş, haziranda bu dosya kapsamında hakkında yapılan şikayet ile birlikte İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınmış, müşteki Ömer A'nın zararının giderildiğini bildirerek şikayetinden vazgeçmesi üzerine serbest bırakılmıştı. Ayrıca basın mensuplarına konuşan Akkuş, 'İddia bu, ben bu iddialardan bıktım. Siz bu iddiaları haber yaptınız. Şimdi savcılığa gidiyorum, ifademi vereceğim. Yarın da basın açıklamamı yapacağım. Hepsi yalan dolan. Bıktım sizden artık. Bu basından bıktım. İddiayı haber yapıyorsunuz. İddia haber olmaz. Herkes şov yapıyor' ifadelerini kullanmıştı. Uğur Akkuş ve iki çalışanı karşı tarafla anlaşarak şikayetleri çekmesi karşılığında şikayetçi Ö.A'ya milyonluk 'Bentley' marka aracını verdiği öne sürüldü. Ö.A'nın aldığı lüks otomobil karşılığında şikayetini geri çektiği iddia edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr