Ebola Salgınını Keşfeden Profesörden Korkutucu Açıklama

1970'li yılların ortalarında Orta Afrika'da ortaya çıkan Ebola salgınını keşfeden Profesör Jean-Jacques Muyembe Tamfum, gelecek salgınlarla ilgili uyarı niteliğinde açıklamalarda bulundu.

02.01.2021-23:54 - (Son Güncelleme: 02.01.2021-23:50) Ebola Salgınını Keşfeden Profesörden Korkutucu Açıklama

Mikrobiyolog Tamfum yaptığı açıklamalarda, 'Afrika'nın tropikal yağmur ormanlarından çıkan yeni ve potansiyel olarak ölümcül virüsler mevcut, şu anda yeni patojenlerin ortaya çıkacağı bir dünyadayız ve insanlık için tehdit oluşturan şey budur' dedi.
Tamfum, 'Gelecekteki pandemiler Kovid-19'dan daha kötü olacak' değerlendirmesinde bulundu.

'YENİ HASTALIK ORTAYA ÇIKABİLİR'

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bulunan Ingende'de kimliğini açıklamak istemeyen bir hastanın, hemorajik ateşin erken semptomlarını gösterdiği ve hastaya Ebola testi yapıldığı ifade edildi.
Tamfum, hastaya gerçekleştirilen testlerin negatif gelmesiyle bilinmeyen hastalığı yayan ilk kişiyle karşılaştıklarını belirterek, yeni virüsün Kovid-19'dan daha hızlı yayılabileceğini ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü, Profesör Tamfum'un dile getirdiği hastalığı varsayımsal olarak nitelendirmiş ancak bilim insanlarının, ortaya çıkması durumunda dünya çapında ciddi hastalıklara yol açabileceğinden endişe duyduklarını ifade etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal