eBay nedir, kimin? eBay hangi ülkenin markası?

İnternet üzerinde en büyük açık artırma usulü ile alışveriş imkanı sağlayan sitelerin başında gelen eBay, bünyesinde yer alan GittGidiyor'u Türkiye pazarından çıkaracağını açıklaması sonrası hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, eBay nedir, kimin? eBay hangi ülkenin markası? İşte, eBay ile ilgili tüm detaylı bilgiler..

20.06.2022-14:34 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-14:34) eBay nedir, kimin? eBay hangi ülkenin markası?

ABD merkezli e-pazaryeri işletimcilerinden biri olan eBay , 2011 yılı içinde çoğunluk hissesine sahip olduğu GittiGidiyor'un Türkiye'deki faaliyetlerine son vereceğini duyurdu. eBay tarafından yapılan bu duyuru sonrası, şirketin kime ait olduğu ve faaliyetleri araştırılmaya başlandı.

eBay, 2011 yılında hisselerinin çoğunluğunu bünyesine alarak internetten alışveriş olanağını sağlayan GittiGidiyor'u Türkiye pazarından çekeceğini açıkladı. ABD merkezli şirketin bu kararı piyasalarda şoke tkisi yaratırken şirketten yapılan yazılı açıklamada küresel operasyonlarıın düzenli bir şekilde gözden geçirdiğini ve zor fakat alınması gerekli stratejik kararın piyasada ilerlemeye devam eden rekabetçi dinamiklerin temelinde alındığını bildirdi.

eBay nedir

GittiGidiyor hakkında flaş karar!

Şirketten yapılan açıklamada, 20 Haziran tarihinden itibaren satıcıların GittiGidiyor üzerine ürün yüklemeyecekleri ve 18 Temmuz tarihinden sonra da alıcılar yeni alımları gerçekleştirilemeyeceği aktarıldı. Bu kapsamda alıcılar ve satıcılar site içinde yer alan "Hesabım" bölümüne 5 Eylül 2022'ye tarihine kadar erişim sağlayabilecekler.

Türkiye'de dahil olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde e-ticaret faaliyetlerini devam ettiren GittiGidiyor, kıyasıya rekabet içinde olduğu diğer e-ticaret sitelerinin arasında normal şartlarda en iyiler arasında yer alıyordu. Fakat, dünyanın en iyi e-ticaret sayfalarından birisi olan eBay'ın kararıyla site, Türkiye pazarından çekilecek.

GittiGidiyor

eBay nedir, kimin?

GittiGidiyor hakkında flaş bir karar veren ve sitenin Türkiye pazarından çekilmesine karar veren eBay, kamuoyu açıklamaları sonrasında oldukça fazla araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere eBay, açık artırma yöntemi ile tüketiciden tüketiciye olan satışları ile tanınmış online alışveriş sitesidir. Dünyanın çok fazla ülkesinde faaliyetleri olan şirket, herkese ücretsiz hesap açma olanağı tanır. Satıcı olarak yapılan kayıtlarda, şirket listeleme ücretleri, ürün üzerinden alınan komisyonlar ve maliyetler gibi ödemelerini yaparlar.

Pierre Omidyar

eBay şirketi, gelirlerinin yaklaşık yüzde 70'lik gibi bir bölümünü online pazardan elde ediyor. eBay, aynı zamanda dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren e-ihracat yatırımcıları tarafından da satış kanalı şeklinde görülüyor ve kullanılıyor. 180 ayrı ülkede 170 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan eBay’da bölgelere göre de özel ürünler bulunabiliyor.

eBay, 1995 yılında ABD'li Pierre Omidyar tarafından kurulmuştur. Kısa bir süre içinde çok büyük başarı yakalayan Omidyar, geliştirdiği e-ticaret sitesini, Pepsico ve Disney gibi bazı şirketlerden çalışan desteği almış ve bu sayede iyice büyütmüştür.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal