EBA TV Nedir? Kurulum Ayarları Nasıl Yapılır?

Öğrencilerin dijital uzaktan eğitim desteği ile derslerinden geride kalmamaları için Milli Eğitim Bakanlığı’nın öncülüğünde geliştirilen EBA TV bugün itibariyle yayın hayatına başlayacak. Peki, EBA TV nedir? EBA TV frekans kurum ayarı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

23.03.2020-13:31 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-13:34)

Tam adı Eğitim Bilişim Ağı olan (EBA) yayını için TRT-EBA TV frekansları geçtiğimiz günlerde açıklandı. 23 Mart yani bugün itibariyle uzaktan eğitim programı çerçevesinde televizyonlar üzerinden de dersler başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre, EBA TV için TRT, 3 ayrı kanal ve 6 ayrı frekans üzerinden yayın yapacak. Bunların 3'ü HD yayın olacak. Diğer 3'ü de SD yayın alt yapısıyla hazırlanmış durumda. Öğrenciler için EBA TV İlkokul, EBA TV Ortaokul ve EBA TV Lise kanalları yayın yapacak.

Ders programı ve yayın akışı hakkında detaylı bilgiye Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sayfası üzerinden ve eba.gov.tr'den bakılabilecek.

İlk aşamada temel derslerle başlayacak yayınlarda İlkokullar için matematik, Türkçe, fen bilimleri, hayat bilgisi, din kültürü ve ahlak bilgisi ve İngilizce dersleri verilecek.

Ders sürelerinin, 20 dakika olarak belirlendiği yayınlar 10'ar dakikalık aralarla düzenlenerek öğrencilere teneffüs imkanı yaratılacak.

Ortaokul yayın kuşağında ise; yine matematik, Türkçe, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce’ye ek olarak sosyal bilgiler yer alacak. Ayrıca imam hatip ortaokulu öğrencileri için Arapça dersleri de EBA TV’de yer bulacak.

Son olarak EBA TV Lisede ise; coğrafya, tarih, Türk dili ve edebiyatı, fizik, kimya, biyoloji, matematik din kültürü ve ahlak bilgisi ve ayrıca imam hatip lisesi öğrenciler için de diğer temel dersler verilecek.

Dersler, EBA TV İlkokul ve EBA TV Ortaokul'da sabah saat 09.00'da başlayıp 13.30'a kadar devam edecek. Ayrıca saat 13.30- 17.30 ve 17.30- 21.30 saatleri arasında ikişer kez tekrar yayını yapılacak.

Böylece ders saatlerini kaçıran veya pekiştirmek isteyen öğrenciler derslerin tekrarına ulaşarak, yeniden izleme ve dinleme imkanına sahip olacak. EBA TV Lise'de ise ders sayısı daha fazla olduğu için yayınları sabah 09.00'da başlayıp 14.30'a kadar sürecek. Saat 15.00 ile 21.00 arasında da EBA TV Lise'de tekrar yayınları ekrana gelecek.

EBA TV Frenkans Ayarı Nasıl Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamaya göre, EBA TV için TRT, 3 ayrı kanal ve 6 ayrı frekans üzerinden yayın yapacak. Bunların 3'ü HD yayın olacak. Diğer 3'ü de SD yayın alt yapısıyla hazırlanmış durumda. Öğrenciler için EBA TV İlkokul, EBA TV Ortaokul ve EBA TV Lise kanalları yayın yapacak.

Televizyonunuzun Ayarlar Kısmından uydu markanıza bağlı olarak Kanal Ekleme ve benzeri ifadenin bulunduğu seçeneğe ulaşarak uydu kısmını TURKSAT, frekans kısmında ise üst kısma 12083 daha sonra H (Horizontal) ya da menünüz Türkçe ise Yatay’ı seçin.

Son olarak da diğer bölüme 13750 yazarak arama yapın. TRT Eğitim HD 1/2/3 kanallarının arama sonucunda gözükmesi gerekiyor. Bundan sonrası ise çok kolay. Kanalları kaydedip çıkış yapın. Yayınların kanal listenizin en son kısmında çıkması gerekiyor. Daha sonra ise kanal liste düzenlemeden dilediğiniz yere taşıyabilirsiniz.

Yayın Frekansının Toplu Biçimi:

Uydu: TURKSAT

Kanal: Trt Eğitim HD/1/2/3

Frekans: 12083 H 13750

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal