EBA, KKTC'de Hizmete Açılıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı'nın (EBA) Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nde (KKTC) de kullanıma açıldığını açıkladı. Bakan Selçuk, "İş birliklerimizi EBA'nın KKTC'de hizmete açılması ile taçlandırdık" açıklamasında bulundu.

09.03.2021-18:14 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-18:14) EBA, KKTC'de Hizmete Açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu ile makamında görüştü.

Müzakerede, mesleki eğitim, okul öncesi eğitim ile özel eğitim benzeri birçok başlıkla beraber pandemi sürecinin beraberinde getirdiği sorunların değerlendirildiğini ifade eden Bakan Selçuk, şu açıklamada bulundu:

"KKTC'nin ve Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin yüreğimizde ayrıcalıklı bir yeri vardır. Karşılıklı olarak gerçekleştirdiğimiz temas ve ziyaretler ile önemli iş birliklerinin hayata geçirilmesini sağladık. Bu diyalog sürecinin yeni dönemde de gelişerek devam edeceğine ve yeni iş birliği çalışmalarına zemin sağlayacağına olan inancım tamdır.

''İLİŞKİLERİMİZİ EBA'NIN KKTC'DE HİZMETE AÇILMASI İLE TAÇLANDIRDIK''

Bu iş birliklerimizi, nihayetinde EBA'nın KKTC'de hizmete açılması ile taçlandırdık. KKTC'nin eğitim süreçlerinin teknoloji ile kaynaştırılmasına yönelik proje geliştirme ve yatırım yapma konusunda hamle yapan ülkeler arasında bulunmasına destek olmaktan duyduğum kıvancı özellikle belirtmek isterim."

Uluslararası platformdaki sınırlamalara karşım KKTC'nin gelişmişlik açısından bugün vardığı noktanın takdire şayan olduğunun altını çizen Ziya Selçuk, Amcaoğlu'nun ziyaretini, ortak faaliyetlerin iyileşmesi ve derinleşmesi için yeni bir hamle olarak değerlendirdiğini dile getirdi.

Konuk Bakan Olgun Amcaoğlu da pandemi sürecinde eğitim alanında yapılan iş ortaklıklarının KKTC'ye destek olduğunu ve bugünün ardından yeni normaller üzerinden bir süreç hazırlanacağını ifade ederek, iş ortaklığı için teşekkür etti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal