e-YÖKDİL başvuruları ne zaman yapılacak? e-YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar, nereye yatırılacak? E-Yökdil Başvuru Kılavuzu 2022

e- YÖKDİL başvurusunun ne zaman yapılacağı ve başvuru ücretinin ne kadar olduğu araştırılan konuların arasında yer alıyor. Sınava katılım göstermeyi düşünen adaylar e-YÖKDİL başvuru süreciyle ilgili ayrıntıları araştırıyor. Peki, e-YÖKDİL başvuruları ne zaman yapılacak? e-YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar, nereye yatırılacak? İşte, E-Yökdil Başvuru Kılavuzu 2022..

07.04.2022-10:35 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-10:35) e-YÖKDİL başvuruları ne zaman yapılacak? e-YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar, nereye yatırılacak? E-Yökdil Başvuru Kılavuzu 2022

Yıl içerisinde iki kez gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL), 2022 yılında ilk kez elektronik ortam üzerinden uygulanacak. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) elektronik ortamda düzenlenecek olan YÖKDİL başvuru kılavuzunu yayınlarken sınava katılacak olan adaylar başvuruların ne zaman yapılacağını ve sınav başvuru ücretinin ne kadar olduğunu araştırmaya başladı.

ÖSYM'nin düzenleyeceği e-YÖKDİL 2022 sınavı için tüm hazırlıklar devam ederken sınav için alınacak olan aday sayıları ile e-YÖKDİL sınav binaları için belirlenen aday kapasitesiyle sınırlı olmasından dolayı bu sınavda kontenjanlar Ankara’da 4000 ve İstanbul’da 432 olarak belirlendi. Ayrıca, İzmir’de kontenjanın 84 olarak belirlendiği Adana’da kontenjanın 294 olarak belirlendiği bildirildi.

e-YÖKDİL başvuruları ne zaman yapılacak?

Sınava katılmak için ücretini ilk ödeyen adayların kontenjana dâhil edileceği ve kontenjanın dolması sonrası da adayların sınav ücretlerini yatırmalarının sistem tarafından engelleneceği ve ödemelerin kabul edilmeyeceği bildirildi.

e-YÖKDİL başvuruları ne zaman yapılacak?

ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuza göre e-YÖKDİL 2022 sınavlarının başvuru tarihleri 6 Nisan ile 5 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvuru süreçleri tamamlandıktan sonra e-YÖKDİL 2022 sınavı 14 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak. 14 Mayıs tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'da gerçekleştirilecek olan e-sınav uygulamasının yapılacağı binalarda sınav saat 13.30'da başlayacağı bildirilirken sınav süresinin ise 180 dakika olduğu belirtildi.

e-YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar, nereye yatırılacak?

2022 Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022 e-YÖKDİL) Kılavuzu

e-YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar, nereye yatırılacak?

e-YÖKDİL 2022 sınavına giriş için önceden yatırılacak olan sınav ücreti ise 360,00 TL olarak belirlendi. Sınava katılacak olan adaylar, sınav ücretlerini ÖSYM’nin resmi internet sayfasına giriş yaparak oradan e-İŞLEMLER kısmında yer alan "ÖDEMELER" alanından gerçekleştirebilirler. ÖSYM Kartlı Ödeme Sisteminin kullanılarak yapılacak olan sınav ücreti ödeme işlemlerinde T.C. Kimlik Numarası belirtilerek kredi kartı/banka kartı numarası girişiyle tamamlanır. Banka yolu ile ödenen sınav ücretlerinin kabul edilmediği bilgisi verilirken yalnızca kredi kartı veya banka kartıyla yapılan ödemeler dikkate alınacak.

E-YÖKDİL BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

Sınava girmeyen ya da giremeyen, sınav salona alınmayan, sınavdan çıkarılan sınavı geçersiz sayılan, aynı sınav için birden fazla ücret yatıran adayların ödemiş oldukları ücret kendilerine iade edilemez veya devredilemez.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal