E-SGM uygulaması açılmıyor? E-SGM neden kapalı, sisteme girilmiyor? SGK şifresiz hizmet sorgulama

SGK'nın şifresiz olarak kullanıma sunduğu uygulamada şuan sisteme girilemiyor. E-SGM uygulaması kapalı mı? ESGM sayfası neden açılmıyor? ESGM sayfası neden çalışmıyor? Sisteme girmeye çalışan vatandaşlar için soruların yanıtları haberimizin detaylarında..

17.05.2022-02:21 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-02:21) E-SGM uygulaması açılmıyor? E-SGM neden kapalı, sisteme girilmiyor? SGK şifresiz hizmet sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından şifresiz olarak kullanılabilen ve birçok işlem yapılan uygulama olan ESGM hizmet vermiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre uygulamanın süresiz bir şekilde kullanıma kapandığı açıklanmıştır.

E-SGM uygulaması neden açılmıyor?

E-Devlet sistemi vatandaşlar tarafından fazla şekilde kullanılması ve daha çok bilinmesi, kullanımının yaygınlaşması ile devlet kurumları da hizmetleri için sırayla bu sisteme adapte oluyorlar. Sosyal Güvenlik Kurumu da bunu yapan devlet kurumlarından biridir. SGK’nın vatandaşa şifresiz olarak kolay bir şekilde işlem yapmasına fırsat tanıyan ESGM uygulamasının bundan sonra kapandığını ve sorgulama işlemleri için bilgi alma işlemlerinin E-Devlet şifresi ile kolay bir şekilde yapılabileceğini belirtti.

E-SGM uygulamasına girilemiyor

Bu karar için en büyük sebep sistemin eskisi gibi kullanılmaması, yanlış bilgilendirme ve karşılaşılmış hatalardır. Fakat E-SGM uygulaması için yeniden açılıp açılmayacağı ile ilgili herhangi bir durum yoktur. Açıklamada  “söz konusu veriler güncelliğini kaybettiğinden, yanlış ve hatalı sorgu sonuçlarının sorumluluk doğuracağı değerlendirilerek servis kapatılmıştır. SGK ile servisin sağlıklı şekilde çalışması için görüşmelere devam edilmektedir.” ifadesine yer verilmiştir.sgk

Selin Doğan
selindogan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal