E-okul sorgulama açıldı mı? 1.sınıf kayıtları ne zaman başlıyor? İlkokul 1.sınıf kayıtları nasıl yapılıyor?

Bu sene ilk kez okula başlayacak olan öğrenciler için kayıtların ne zaman başlayacağı merak edilmektedir. 1. sınıfa kayıt yaptıracak olan veliler kayıtların başlayıp başlamadığını hakkında bilgi almak istemektedir. Bir sınıf kayıtları için hangi belgelerin istendiği de araştırılmaktadır. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

04.07.2022-17:43 - (Son Güncelleme: 04.07.2022-17:43) E-okul sorgulama açıldı mı? 1.sınıf kayıtları ne zaman başlıyor? İlkokul 1.sınıf kayıtları nasıl yapılıyor?

2020-2023 eğitim öğretim dönemi için anasınıfı, 1. sınıf ve 5. sınıflar için kayıtların ne zaman başlayacağı araştırılmaktadır. Öğrenciler heyecanla kayıt sürecini beklerken ailelerde araştırmalarına devam ediyor. Kayıtlar için öğrencilerden hangi belgelerin istendiği de en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar… 

1. sınıf kayıtları başladı mı? 

Yeni eğitim-öğretim dönemi için anasınıfı, 1. sınıflar ve 5.sınıflar için kayıt sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda anasınıfı, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa Başlayacak olan öğrencilerin okul kayıtları MERNİS üzerinden başvuru yapılmadan tamamlandığı açıklandı. Adres bilgilerine göre öğrencilerin otomatik olarak kayıtları yapıldı. Bakanlık tarafından 4 milyon 183 bin 620 öğrencinin e-kayıt işlemi yapıldı.

İlkokula ilk kez başlayacak olan öğrenciler için MERNİS adres bilgileri doğrultusunda otomatik olarak kayıtları yapıldı. Okul öncesi eğitimler için velilerin okula başvuru yaparak kayıtlarını kesinleştirmesi gerekmektedir. 5. sınıfa başlayacak olan öğrenciler için de velilere ortaokul, imam hatip ortaokulu ve özel ortaokul olmak üzere tercih hakları sunuldu. 


İlkokul Kayıtları Başladı Mı

Ortaokul için tercihlerini yapan öğrencilerin adreslerine uygun olan okullara yerleştirilmesi yapıldı. E-kayıt sonuç ekranında ise imam hatip ortaokulu ya da özel ortaokul kaydını seçmek isteyen velilere okula başvuru yapması için bilgi verildi. Veliler, "e-Okul.meb.gov.tr"  ile e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler. 2022-2023 eğitim öğretim yılı, 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak" açıklaması yapıldı.

Okula kayıt işlemlerini sorgulamak için veliler e-okul web sitesi üzerinden giriş yaparken sol üstte yer alan e-kayıt işlemleri ifadesinde tıklayarak sorgulamalarını gerçekleştirebilirler. Bununla birlikte E-devlet'e yönlendirilecek olan veliler çocuklarının kayıt haklarını buradan görüntüleyebilirler. 

1. sınıf kayıtları için hangi evraklar istenmektedir? 

Okula ilk kez başlayacak olan öğrenciler için istenen belgeler şu şekildedir: 

1 adet nüfus kayıt örneği

Anne veya babanın nüfus cüzdan fotokopisi

1 adet öğrencinin nüfus fotokopisi

6 adet vesikalık fotoğraf (Bazı okullar talep etmiyor)

Kayıt işlemleri sırasında bazı okullar öğrenci başına bir ya da iki top A4 kağıdı talep ediyor.

Kayıt işlemleri için velilerden herhangi bir ücret talep edilemez. Bununla birlikte veliler böyle bir durumla karşılaştıklarında Milli Eğitim Müdürlüklerine şikayette  bulunabilirler. Konu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kayıtlar için herhangi bir ücret talep edilemeyeceğini bildirdi. Bakan Özer,  "Bakanlık olarak bütün okullarımıza bütçe desteği sağlayacağız. Buna gücümüz var. Biz tüm öğrencilerimize ücretsiz kitap desteği sağladığımız gibi aynı zamanda yardımcı kaynakları da basarak öğrencilerimize ücretsiz ulaştırdık.”dedi. 

1. Sınıf Kayıtları Başladı Mı

Yeni eğitim-öğretim yılında yardımcı kaynakları öğrencilere ücretsiz olarak ulaştıracağım anı ifade eden Bakan Özer,  yeni döneme çok güçlü bir şekilde başlayacaklarını vurguladı. Bakan Özer, okulların onarımlarının tamamlanacağını ve yeni eğitim-öğretim döneminde tüm okullara bütçe verileceğini açıkladı. İhtiyaçların hepsinin karşılandığını altını çizen Özer, velilerden herhangi bir bağış alınmayacağını vurguladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Okuldaki öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimini desteklemek. Yerinde destek olmak ve tamamen sağlıklı, akran zorbalığının olmadığı, dikey ve yatay şiddetin olmadığı ve kültürel değerlerimizin yaşadığı, içselleştiği bir havayı güçlendirmek. Tüm çabamız o yönde devam ediyor." ifadelerini dile getirdi. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal