e-Okul MEB 2022 İOKBS başvurusu nereden, nasıl yapılır?

Öğrencilik hayatında başarılı bir şekilde geçiren ama maddi imkanlar yüzünden sıkıntı yaşayan öğrencilere, masraflarını karşılamaları için Milli Eğitim Bakanlığı her sene düzenli bir şekilde bursluluk olarak da bilinmekte olan İOKBS sınavını gerçekleştirmektedir. Sınav sonucuna göre başarılı olan öğrencilere her ay burs ödemesi yapılmaktadır. Herkesin merak etmiş olduğu, E-Okul MEB 2022 İOKBS başvurusu nereden ve nasıl yapılır? gündemde yer alan haberimizin detaylarına sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

22.04.2022-00:15 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-00:15) e-Okul MEB 2022 İOKBS başvurusu nereden, nasıl yapılır?

Öğrencilik hayatında başarılı bir şekilde geçiren ama maddi imkanlar yüzünden sıkıntı yaşayan öğrencilere, masraflarını karşılamaları için Milli Eğitim Bakanlığı her sene düzenli bir şekilde bursluluk olarak da bilinmekte olan İOKBS sınavını gerçekleştirmektedir. Sınav sonucuna göre başarılı olan öğrencilere her ay burs ödemesi yapılmaktadır. 

MEB 2022

Herkesin merak etmiş olduğu, E-Okul MEB 2022 İOKBS başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

MEB takvimine göre İlköğretim ve Ortaöğretim için sınav müracaatları bugün başlamış bulunmaktadır.Başvuru şartlarını yerine getirmiş olan öğrenciler, 4 Eylül 2022 tarihinde yapılacak olan İOKBS sınavına katılım sağlayabilecekler. Başvuru için 2 seçenek bulunmaktadır. Başvuruları ister İnternet üzerinden isterseniz'de direk kendiniz gidip yapabilirsiniz. Başvuru şartlarına uygun olan, ortaokul 5,6,7,8 ,hazırlık sınıfları ve lise 9,10,11. sınıflar burstan yararlanabilecekler. Başvuruda bulunduktan sonra sınava girecek olan öğrenciler, 4 seçenekten oluşan 100 soruluk sınava tabi tutulacaktır. Burs sınavında başarılı olan öğrencilere ise eğitimleri ve diğer ihtiyaçları için burs sağlanacaktır.

İOKBS bursluluk şartlarına gelecek olursak başvuruda bulunan kişilerden aşağıdakiler istenmektedir.

Başvuruda bulunan kişinin,2021 senesindeki gelir toplamının aile fertlerinden birisine düşen toplam tutarın 2022 mali yılı tespitinde 18,160 TL tutarını geçmemesi lazımdır.

T.C yada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Açıklamada belirtilen kayıt şartlarının hepsini taşıyor olmak,

Ortaokul, İmam hatip ortaokulu, Özel eğitim ortaokullarının 5,6,7,8 ile lise hazırlık 9,10,11. sınıflarında öğrenci olmak.

Sınavın yapıldığı senede okul içinde ceza almaması gerekmektedir.

Sınavın yapıldığı sene okul değişikliği yapılmaması gerekmektedir.

2022 Bursluluk sınavı nasıl yapılır?

Bursluluk sınavı başvurularında bulunacak olan kişiler, meb.gov.tr yada e-okul VBS sistemlerinden giriş yapabilirler.

Bütün şartları taşıyan öğrencilerin aileleri,direk bir şekilde okul ile iletişime girerek 2022 İOKBS başvurusunda'da bulunabilirler.

4 Eylül 2022 tarihinde yapılacak olan bursluluk sınavlarının sonuçları 23 Eylül tarihinde açıklanmış olacaktır. Sınav sonuçlarına meb.gov.tr üzerinden bakabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal