E-OKUL karne notlarına nasıl bakılır, nereden öğrenilir? İlkokul, ortaokul ve lise karne notu sorgulama

Öğrencilerin karne notları e Okul sistemi üzerinden kontrol edilebiliyor. Okulların kapanmasına az bir zaman kala ise karne notları e Okul sayfasında dijital olarak erişime açıldı. Peki, E-OKUL karne notlarına nasıl bakılır, nereden öğrenilir? İşte, ilkokul, ortaokul ve lise karne notu sorgulama detayları

11.06.2022-12:47 - (Son Güncelleme: 11.06.2022-12:47) E-OKUL karne notlarına nasıl bakılır, nereden öğrenilir? İlkokul, ortaokul ve lise karne notu sorgulama

6 Eylül 2021 tarihinde başlatılan 2021-2022 eğitim öğretim süreci 17 Haziran tarihinde sona eriyor. Milyonlarca öğrenci 17 Haziran günü karnelerini aldıktan sonra yaz tatili sürecine girecek. 3 ay yaz tatili süreci için sabırsızlanan öğrencilerin karne notları da e-Okul sistemi üzerinde dijital olarak erişime açıldı. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden em veliler hem de öğrenciler karne notlarını detaylı olarak görüntüleyebilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile veliler, öğrencilerinin karne ve not bilgilerine, devamsızlık günlerine, haftalık ders programında hangi derse girip hangi derse girmediğine, sınıfıyla ilgili tüm istatistik bilgilerini kolaylıkla ulaşabiliyorlar.

İlkokul, ortaokul ve lise karne notu sorgulama

E-OKUL karne notlarına nasıl bakılır, nereden öğrenilir?

e-Okul VBS sisteminden öğrencilerin not ve karne bilgilerine erişebilmek için ilk önce Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı eokul.meb.gov.tr adresine giriş yapmak gerekiyor. Ekranın sağ kısmında görülen Veli Bilgilendirme Sistemi başlığında bulunan yerde istenilen bilgileri doldurmak gerekiyor. TC kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası girildikten sonra istenen güvenlik numarası da eksiksiz olarak yazıldıktan sonra ikinci aşamaya geçilir. İkinci aşamada ise öğrenci ile ilgili hangi bilgilere ulaşılmak isteniyorsa ekranda yer alan balıklara giriş yapılır.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal