e- Devlet’ten eve en yakın toplanma alanı nasıl bakılır?

Bu sabaha karşı saat 04.08 sularında Düzce’de meydana gelen ve başta İstanbul olmak üzere birçok ilde hissedilen deprem sonrası, birçok kişi e-devlet üzerinden toplanma alanlarına nasıl bakıldığını araştırmaya başladı. Evinize en yakın deprem toplanma alanı nerede? İşte detaylar…

23.11.2022-16:01 - (Son Güncelleme: 23.11.2022-16:14) e- Devlet’ten eve en yakın toplanma alanı nasıl bakılır?

Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, başta İstanbul olmak üzere birçok ilde hissedildi. Deprem sonrasında vatandaşlar sokağa dökülürken, uzmanlardan toplanma alanları ile ilgili açıklama geldi. Bizde e-Devlet’ten eve en yakın toplanma alanı nasıl bakılır? Sorusunu sizler için cevapladı. 

e- Devlet’ten eve en yakın toplanma alanı nasıl bakılır? 

Dün geceki korkutan depremin ardından bir kez daha akıllara deprem toplanma alanları geldi. Depreme dair son dakika gelişmelerini aktaran AFAD, Türkiye genelindeki toplanma alanlarının olduğu listeyi yeniledi. e-Devlet portalına girerek bulunduğunuz yere en yakın afet toplanma alanını öğrenmeniz mümkün. 

e-Devlet’in resmi internet sitesi e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-acil-toplanma-alani-sorgulama internet adresinden, evinize en yakın toplanma alanını sorgulayabilirsiniz.  e-Devlet'e TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra, arama çubuğuna 'Acil Toplanma Alanı Sorgulama' yazdıktan sonra çıkan aynı adlı başlığa tıklayarak ikamet ettiğiniz bölgedeki deprem toplanma alanını tespit edebilirsiniz. Olası bir afetin ardından vatandaşlara yapılacak yardımlar, devlet tarafından belirlenen bu toplanma alanlarında yapılacak. Bu nedenle bulunduğunuz konumdaki en yakın acil toplanma alanını öğrenmeniz ve afet durumunda buraya sığınmanız önemli.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal