E-Devlet’te yeni dönem başlıyor: Artık nöbetçi eczanelerde görülebilecek! İşte detaylar…

E-Devlet sisteminde yeni bir dönem daha başlıyor. Yeni sisteme göre normal eczanelerle beraber nöbetçi eczaneler de görülebilecek. İşte detaylar…

31.07.2022-14:55 - (Son Güncelleme: 31.07.2022-14:55) E-Devlet’te yeni dönem başlıyor: Artık nöbetçi eczanelerde görülebilecek! İşte detaylar…

E-Devlet sistemi üzerinden yeni bir uygulama daha hayata geçirildi. Yeni sisteme göre ülke genelindeki tüm nöbetçi eczaneler "Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmeti" adı altında görüntülenebilecek. E-Devlet’teki bu yeni uygulama sayesinde özellikle hafta sonu ilaç almak isteyen vatandaşlar bulundukları yerdeki nöbetçi eczanelerin nerelerde olduğunu kolaylıkla tespit edebilecek. 

E-Devlet’te yeni dönem başlıyor

Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından bildirilen ve il sağlık müdürlüklerinin onayladığı nöbetçi eczanelerin tüm bilgileri E-Devlet sisteminde yer alacak. Vatandaşlar sadece nöbetçi eczanelerin bilgilerini değil aynı zamanda konumlarını da görüntüleyebilecek. 

E-Devlet nöbetçi eczane

Sağlık Bakanlığı tarafından henüz hayata geçirilen TİTCK Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmeti adı verilen söz konusu uygulama için E-Devlet sistemi üzerinden ‘’Yeni Eklenen Hizmetler’’ bölümüne giriş yapabilirsiniz. Sonrasında bu bölümü favori hizmetlerim bölümüne eklemeniz durumunda daha hızlı bir şekilde nöbetçi eczanelere ulaşabilirsiniz.

TİTCK Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmeti sayesinde vatandaşlar E-Devlet üzerinden Türkiye’nin dört bir yanındaki nöbetçi eczanelerin konumlarını ve diğer bilgilerini kolaylıkla edinebilecek. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal