e-Devlet üzerinden banka hesabı nasıl kapatılır? e-Devletten banka hesabı kontrol etme

Çoğu zaman cüzdanımızda banka hesap kartlarının biriktiğini gözlemleyebiliyoruz. Bu süreçte e-Devlet üzerinden banka hesabının nasıl kapatılacağı merakla araştırılıyor. İşte e-Devlet'ten bank hesabı kontrol etme ve daha fazlası.

01.05.2022-02:25 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-02:25) e-Devlet üzerinden banka hesabı nasıl kapatılır? e-Devletten banka hesabı kontrol etme

e-Devlet’ten banka hesabı kapatma veya banka hesabı silme işlemleri merakla araştırılıyor. Herhangi bir bankadan hesap açan vatandaşlar bazı zamanlarda hesabını aktif olarak kullanmayabiliyor. Böyle bir durum söz konusu olduğunda da açılan banka hesabını kapatmak için uygulanabilecek yöntemler arama motorunda aratılıyor.

e-Devlet’e giriş yapan kişiler birlikte çalışan bankaların internet bankacılığı üzerinden, internet bankacılığı girişinde kullanmış oldukları bilgilerle sisteme sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir. Söz konusu giriş yöntemi kullanıcıların şifreye alternatif olarak güvenli giriş yapabilmesini mümkün hale getirir.

Bankaya gitmeden hesap nasıl kapatılır?

Eğer bankanızın şubesi bulunduğunuz lokasyona uzak ve hesabınızı kapatmak istiyorsanız doğrudan dilekçeyle de kapatma işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Bankanın şubesine yazabileceğiniz hesap kapatma dilekçesini şubeye oluşturarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

e-Devlet’ten banka hesabı kontrol etme yöntemleri

e-Devlet’te bulunan ‘’Bulunan Banka Sorgulama’’ hizmeti sayesinde hesap kontrolünü sağlayabilirsiniz. e-Devlet’e giriş yapan vatandaşlar sistemde arama çubuğuna ‘’Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazıp hizmete erişebilirsiniz.

İnternet bankacılığıyla e-Devlet’e giriş nasıl yapılır?

İnternet bankacılığıyla e-Devlet’e giriş yapabilmek için ilk olarak uygulamasını açacağınız bankaya giriş yapın. Bankanın açılan sayfasında internet bankacılığı girişinde kullandığınız müşteri numarası veya kimlik numarasıyla işleminizi tamamlayın. Söz konusu adımları sorunsuzca hallettikten sonra e-Devlet’e doğrudan giriş yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal