DYK'larda görev alan öğretmenlere ne kadar ek ders ödeniyor? DYK ek dersleri iki kat mı ödeniyor? DYK ek dersleri, normal ek ders ücretinden fazla mı ödeniyor?

Destekleme ve Yetiştirme Kursunda görev yapan öğretmenlerin ne kadar ücret aldıkları, vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, DYK'larda görev alan öğretmenlere ne kadar ek ders ödeniyor? DYK ek dersleri iki kat mı ödeniyor? DYK ek dersleri, normal ek ders ücretinden fazla mı ödeniyor? İşte bu konu hakkındaki tüm merak edilenler, sayfamızda yer almaktadır.

21.05.2022-15:24 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-15:24) DYK'larda görev alan öğretmenlere ne kadar ek ders ödeniyor? DYK ek dersleri iki kat mı ödeniyor? DYK ek dersleri, normal ek ders ücretinden fazla mı ödeniyor?

Destekleme ve Yetiştirme Kursunda görev yapan öğretmenlerin ne kadar ücret aldıkları, vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. İnternet üzerinden DYK ek ders araştırmaları devam ederken, bizde sizler için düzenlemelerde bulunduk.

dyk

DYK'larda görev alan öğretmenlere ne kadar ek ders ödeniyor? DYK ek dersleri iki kat mı ödeniyor? DYK ek dersleri, normal ek ders ücretinden fazla mı ödeniyor?

Destekleme ve Yerleştirme Kursunda görev yapan öğretmenlerin ücretleri merak konusu olmuş durumda. DYK ek ders ücretlerinin bazı okullarda normal ek ders ücreti olarak ödendiği bilgisi konuşuluyor. 2018 senesinin Temmuz ayında, Destekleme ve Yerleştirme Kursunda görev yapan öğretmenlerin ek ders tutarları 2 katı ödenecek şekilde, mahkemenin vermiş olduğu karar ve uygulanması tarafınca 2018 senesinin Ağustos ayında, MEB Personel Genel Müdürlüğünün ilgili olan tüm kurumlar için, resmi bir yazısı bulunmaktadır. 

Bu nedenle, 2018 senesinden itibaren Destekleme ve yerleştirme kursundaki öğretmenlerin ek ders tutarının 2 kat ödenecek şekilde zorunlu kılınmıştır. Bu şekilde eğer ücret almayan öğretmenler bulunuyorsa, haklarını mutlaka aramaları gerekmektedir.

Nilay Kızıldemir
nilaykzldmr@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal