17.06.2020-15:21 (Son Güncelleme:29.04.2024-10:01)


1

Masa başı işler düşünüldüğü kadar konforlu olmayabiliyor. Uzun süre oturmak bir süre sonra sırf ve boyun ağrılarının artmasına neden oluyor. Ancak bu ağrıları daha fazla artmadan ortadan kaldırmak ve duruşunuzdaki bozukluğu düzeltmekse sizin elinizde. Nasıl mı? Sizin için daha düzgün bir duruşa sahip olmanızı mümkün kılacak uygulamaları bir araya getirdik. İşte düzgün bir duruş için yapmanız gerekenler…



2

Core Egzersizler Yapın

Core Egzersizler Yapın

Yürürken, eşya taşırken ya da otururken farkında olmadan sırt ve boyun kaslarımıza yüklenmeye başlıyoruz. Bu nedenle gündelik, sıradan faaliyetleri yerine getirirken bile çok çabuk yoruluyoruz ve ağrı hissetmeye başlıyoruz. Bu durumun önüne geçmek için core kaslarını güçlendirecek egzersizler yapmak son derece önemlidir. Bu uygulama ile yük taşıma önceliği bu kas grubuna geçecek ve siz farkında olmadan duruşunuz düzelmeye başlayacak.



3

Doğru Oturun

Doğru Oturun

Düzgün bir duruş sadece dik oturmakla olmuyor. Bacaklarınızı omuz genişliğinde açarak, dizlerinizi 90 derece kırmanız gerekir. Eğer bu açıyı yakalayamıyorsanız bir yükseltiden yardım almak veya daha yüksek bir koltuk tercih etmek, ekran yüksekliğinizi göz hizasına getirmek, beldeki S oyuntusuna dikkat etmek, sirkülasyonu ve kasları destekleyen bir duruş için idealdir.



4

Nefes Egzersizi Yapın

Nefes Egzersizi Yapın

İş hayatının yoğun ve stresli olması vücudunuzdaki tüm kasların gerilmesine neden oluyor olabilir. Bu durumda duşunuzu etkiliyor. Bunu engellemek ve kaslarınızı gevşetmek için nefes egzersizleri yapabilirsiniz.



5

Pilates ve Yogaya Başlayın

Pilates ve Yogaya Başlayın

Core egzersizlerin yanı sıra vücudun güçlenmesini sağlayan pilates ve yoga gibi sporları da duruşunuzu destekliyor. Aynı zamanda bu sporlar zihnin ve vücudun dengesini korumaya da yardımcı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr