Düzce'nin Saklı Cenneti: Sarıkaya Mağarası

Sarıkaya Mağarası, coronavirüs tedbirleri sona erdikten sonra ziyaretçilerini yeniden ağırlayacağı günü bekliyor.

15.05.2020-17:37 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-17:35) Düzce'nin Saklı Cenneti: Sarıkaya Mağarası
Düzce'ye yaklaşık 10 kilometre mesafelik uzaklıkta yer alan ve bölgede "saklı cennet" olarak bilinen Sarıkaya Mağarası, coronavirüs tedbirleri sona erdikten sonra ziyaretçilerini yeniden ağırlayacak.

Kireç taşlarıyla oluşmuş sarkıtı ve içinde barındırdığı şelaleleri ile görenleri büyüleyen mağara Batı Karadeniz Bölümü'nün en büyük mağarası olma özelliğini de taşıyor.

Fosiller, damla taşlar, şelale, küçük bir kanyon ve vadiyi içinde barındıran mağara, yürüyüş yolları ve aydınlatma çalışmalarının bitirilmesiyle ve coronavirüs tedbirlerinin sona ermesiyle ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Mağarayla ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Resul Taştan, "Mağaranın ışıklandırma sistemleri yenilendi. Ayrıca dışarıya kamelyalar yapılıyor. Mağaramızın merdiven çalışmaları bitti. İnşallah yakında peyzaj çalışmaları da tamamlanacak. Kışın içine girdiğinizde ılık bir hava, yazın ise klima etkisi oluşturuyor. Koronavirüs sonrası bütün misafirlerimizi güzel, serin, içinde deresi ve şelaleleri olan ülkemizin ve dünyanın sayılı mağaralarından olan Sarıkaya Mağarası'na bekleriz" diye konuştu.

Mağaranın içindeki yaklaşık 50 metre yüksekliğinde sarkıt ve dikitleri olan kubbeden de bahseden Taştan, "İçerisindeki su ve şelaleler 12 ay boyunca mağaraya güzellik katmaktadır. Çalışmalar tamamlandı. Düzce Valiliğimizin de destekleriyle işlerimizi tamamlama şansını elde ettik. İç peyzaj çalışmaları devam ediyor. Peyzaj çalışmaları da en kısa zamanda bitecek inşallah. Tamamlandıktan sonra ziyaretçileri bekliyor olacağız" ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal