Düşük Gözler İçin Makyaj Önerileri

Düşük göz tipi diğer göz şekillerine nazaran daha dezavantajlıdır. Çünkü her makyaj tipi bu göz grubuna uymaz. Ama buruma çare var makyaj hileleriyle bu durumu tolare edebilirsiniz. Düşük göz kapakları nasıl makyaj yapmalıdır? Düşük göz kapağı için 5 etkili öneri...

07.03.2021-09:19 - (Son Güncelleme: 07.03.2021-09:19) Düşük Gözler İçin Makyaj Önerileri

Görünmeyen far, gözünüzü açtığınızda düşen eyeliner...  Eğer siz de bu problemlerden şikayetçiyseniz düşük göz yapısı için bir araya getirdiğimiz 5 makyaj hilesini deneyin!

MAKYAJ BAZLARI

Düşük göz yapısına sahip olanların en sık karşılaştığı şikayetlerden biri, uyguladıkları göz makyajının üst kapağa bulaşması. Bu yüzden etkili bir göz makyajı primer'ı kullanarak bu problemin önüne geçebilirsiniz. Ürünü uyguladıktan sonra bir pudra yardımıyla sabitleyin ve makyajınıza başlayın.

MAT FORMÜLLER

Doğru far sürme teknikleri ile göz yapınızı istediğiniz gibi şekillendirebileceksiniz. Öncelikle koyu renkleri katlanma bölgenize direkt uygulamayın, bu göz çukurunuzun daha da derin görünmesine sebep olur. Gölge tonlu farları gerçek göz kapağı katlanma bölgenizin bir tık üstüne uygulayın. Kaş altına ve düşük bölgeye ise sedefli, açık tonlar kullanmayın. Bu formüller düşük göz yapısının daha da ön plana çıkarır. Mat dokular, orta ve açık tonlu ürünlerle göz makyajınızı yapın. En koyu tonları gözün dış üçgeninde bırakın.

EYELİNER TEKNİKLERİ

Eyeliner'ınızı tam karşıya bakarak sürün. Böylece gözünüzü açtığınızda karşınıza çıkan problemli uygulamadan uzak durmuş olacaksınız. Düşük göz yapısında eyeliner üst göz kapağına bulaşmaya meyillidir. Bu yüzden ince bir uygulama yapın. Eğer kuyruk istiyorsanız bunu gözün en dışında, katlanmanın bittiği noktadan yapın. Ya da kuyruğu gözünüz açıkken olmasını istediğiniz yerden çizin ve gözünüzü kapatarak boşta kalan kısmı birleştirin.

İRİ BAKIŞLAR

Düşük göz kapakları gözleri daha küçük gösterebilir. Bu yüzden orta, gölge tonlu farlarla alt kirpik diplerinden geçin, koyu tonlar yine dış tarafta kalmalı. Nude renkli bir göz kalemini de kirpik içine uygulayarak daha iri bakışlar elde edin. 

KİRPİK ŞEKLİ

Maskara yoğunluğu ve kullanıyorsanız takma kirpik şekli de düşük göz yapısı için dikkat edilmesi gereken noktalardan. Öncelikle daha açık ve aydınlık bakışlar için kirpik kıvırıcı kullandıktan sonra maskaranızı uygulayın ve ortadaki kirpiklere ürünü daha yoğun sürün. Aynı mantıkla takma kirpik tercih ederken de iki ucunda daha kısa ve seyrek, ortasında ise daha uzun ve yoğun tüyler olan kirpikleri tercih edin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal