Düşük Göz Kapağı Makyajı

Makyajın püf noktası tartışmasız göz makyajı. Ancak düşük göz yapısına sahip kişiler, göz makyajı yapma konusunda biraz zorlanıyor. Bizde düşük göz kapağı makyajı hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için hazırladık.

29.04.2021-15:33 - (Son Güncelleme: 29.04.2021-15:33) Düşük Göz Kapağı Makyajı

Birçok kadının makyaj yaparken üzerinde durduğu nokta şüphesiz ki gözlerdir. Göz makyajı, kusursuz görünümün en etkileyici parçasıdır. Düşük göz kapağı yapına sahip olan hanımlar, göz makyajı yapma konusunda genellikle zorlanırlar. Bizde düşük göz kapağına sahip kişiler için 8 makyaj önerisi hazırladık.

DÜŞÜK GÖZ MAKYAJI YAPMANIN 8 PÜF NOKTASI

Göz Kapağına Baz ve Kapatıcı Aşamasını Atlamamalısınız

Düşük göz kapağına sahip olanların yakındıkları durumların başında küçücük bir göz hareketlerinde rimellerinin göz kapağına bulaşması veya farlarının çabuk bozulması oluyor. Bu durumla karşılaşmamak için makyaj bazı kullanmanızda fayda var. Bu sayede farınızın ömrü daha uzun olur. Ayrıca makyaj bazınızın üzerinden hafifçe geçtiğiniz kapatıcınız ise daha temiz bir görünüm oluşmasına destek olacaktır.

Kolay Sabitlenen Bir Kapatıcı Kullanın

Kapatıcınızın kolay sabitlenmesi gün içerisinde makyajınızın bozulmaması için oldukça çok önemli bir tüyodur. Fardan önce uygulayacağınız kapatıcınızın grileşmemesine veya tam aksine turunculaşmamasına özellikle dikkat edin.

Sabitleyici Transparan Pudralardan Faydalanın

İşinizi daha da garantiye almak istiyorsanız transparan bir pudra kullanmalısınız. Böylece kesin olarak göz kapağınızda oluşan yağlanmalardan kurtulmuş olacaksınız.

Göz Kapağınızın Dış Köşelerine Koyu Tonlarda Far Sürün

Far koyu tonda olsun fakat siyah yerine kahverengi gibi daha yumuşak bir rengi tercih etmenizde daha doğru olacaktır. Göz kapağınızı daha geniş ve yukarı doğru göstermek için dış köşelere doğru sanki çektirmiş gibi bir görünüm oluşturun.

Gözlerinizin Orta Kısımlarına Açık Renkte Bir Far Sürün

Sıcak, doğal tonlarda bir bronz veya yine sıcak tonlarda başka bir renk far uygulamanız gözlerinizi ön plana çıkaracak. Böylece gözleriniz dikkat çekerken aynı zamanda daha canlı bakışlara sahip olabilirsiniz.

Açık Renk Göz Kalemi Sürün

Gözlerinizin içinde beyaz yerine krem renkte bir göz kalemi çekmek gözlerinizi fark ettirmeden daha büyük gösterecektir. Bu sayede göz yapınızın düşüklüğünü bu ufak hareketle gizleyebilirsiniz.

Eyeliner Sürerken Dikkatli Olun

Düşük göz yapısı olanların dikkat etmesi gereken şeylerden biri de göz çerçevesini oluşturan eyelinerı düzgün çekmek. Bunun için eyelinerınızı olabildiğince ince çizin ve kuyruğunu dış köşelerde yoğunluk verdiğiniz farla birleştiği yerden yukarı doğru çekin.

Kirpikleri Kıvırın

Kirpik kıvırıcıları her ne kadar gözümüzü korkutsa da aslında gözleri daha büyük göstermek ve canlı bir bakış yaratmak için oldukça önemlidirler. Onların sayesinde gözlerinizi olduğundan daha iri gösterebilirsiniz. Daha sonrasında rimelinizi de kirpiklerinizi daha kalkık gösterecek şekilde sürmelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal