Düşük faizli 0.89, 0.99 faizli konut kredisi nasıl çekilir? Sosyal konut düşük faizli konut kredisi şartları

Ev almak isteyen vatandaşlar, düşük faizli konut kredisi haberiyle umutlandı. Kredi çekerek ev sahibi olmak isteyenler, düşük faizli konut kredisi nasıl çekilir? Düşük faizli konut kredisinin şartları nedir? Gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte 0.89, 0.99 faizli konut kredisi şartları…

20.05.2022-22:14 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-22:14) Düşük faizli 0.89, 0.99 faizli konut kredisi nasıl çekilir?  Sosyal konut düşük faizli konut kredisi şartları

Ev sahibi olmak isteyenler gözünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu 0.89 0.99 faizli konut kredisi haberine çevirdi. Ev sahibi olmak için yeterli birikimi olmayanlar, kredi çekerek bir ev almak istiyor. Bu durumda devreye giren düşük faizli konut kredisi, birçok kişinin ilgisini çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bilgilendirdiği düşük faizli konut kredisi hakkında merak edilen her şeyi sizler için derledik…

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 0.89, 0.99 faizli konut kredisinin şartlarını açıkladı. Buna göre düşük faizli konut kredisi alabilmek için gereken şartlar şöyle sıralandı:

- İlk evim konut kredisi 2 milyon TL değerindeki sıfır konutlara verilecektir. Konutların değeri, bankaların ekspertiz raporlarıyla belirlenecektir.

- Kredi desteği kamu bankaları tarafından, ilk evini alacak kişilere verilmektedir.

- Krediye başvuracak kişilerin, eşlerinin ya da aynı ikamette yaşayan çocuklarının üzerine herhangi bir konut olmaması gerekmektedir.

- Krediye başvuru yapanların üzerine kayıtlı hisseli taşınmaz kaydı olabilir. Fakat aynı aileden bir konutun bütün hisseleri bulunamaz.

- Krediye başvuranların üzerine kayıtlı tapu ve açık konut kredisi olmamalıdır.

- Krediye başvuranlara 10 yıla kadar vadeli finansman desteği ve aylık 0,99 faiz oranı uygulanacaktır.

- Kredi işlemleri, bankaların standart kredi prosedürlerine göre yürütülür.

- Vatandaşlar bu krediye sadece bir defa başvuru yapabilmektedir.

Konut kredisi

Detaylar paylaşıldı!

İlk Evim Konut Kredisi ve Genişletilmiş Konut Kredisine ilişkin yasal düzenlemeler devam etmektedir. Süreç devam ederken kamu bankaları kredi detaylarını banka personeli ile paylaştı.

İlk Evim Konut Kredisi detayları

Konuta ekspertiz tarafından belirlenen değer azami 2.000.000 TL olacaktır. Kredi fırsatı sadece sıfır konutlar için geçerlidir. Krediye uygulanan azami vade 120 ay olacaktır.

Mevcut şartlar bu paket için geçerlidir.

Genişletilmiş Konut Kredisi detayları

Konuta ekspertiz tarafından belirlenen azami değer 2.000.000 TL olacaktır. Sıfır ve ikinci el konut için başvuru yapılabilmektedir.

Konut değerinin en az yarısının 01.04.2022 öncesinde döviz ve/veya altın hesaplarında bulunması ve söz konusu tutarın kredi kullanım tarihine kadar bankada TCMB Dönüşüm Kuru üzerinden TL’ye çevrilerek karşılanması germektedir. Konutun değerinin yarısının finansmanında konut kredisi verilebilmektedir.

Mevcut şartlar bu paket için de geçerlidir.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal