Durian meyvesi nedir, nasıl kokar? Durian meyvesi neden yasak? Durian meyvesi fiyatı ve faydaları

Türk Hava Yolları’na (THY) ait İstanbul-Barcelona seferli bir uçağın içinde bulunan Durian meyvesinin koku yapması sebebiyle, Durian meyvesi hakkındaki araştırmalar yoğunlaştı. Peki Durian meyvesi nedir, nasıl kokar? Durian meyvesi neden yasak? İşte Durian meyvesi fiyatı ve faydaları...

06.03.2023-17:56 - (Son Güncelleme: 06.03.2023-17:56) Durian meyvesi nedir, nasıl kokar? Durian meyvesi neden yasak? Durian meyvesi fiyatı ve faydaları

Saat 15.35 itibariyle İstanbul’dan havalanan Türk Hava Yolları’na (THY) ait  TK-1855 sefer sayılı Airbus A330 tipi uçağında ortaya çıkan kötü koku sebebiyle uçak İstanbul Havalimanı’na geri dönmek zorunda kaldı. Yapılan araştırmalar sonucunda uçaktaki kötü kokunun Durian meyvesi kaynaklı olduğu anlaşıldı. Peki Durian meyvesi nedir, nasıl kokar? Durian meyvesi neden yasak?

Durian meyvesi nedir, nasıl kokar?

Bazı ülkelerde ‘’meyvelerin kralı’’ bilinen Durian meyvesinin tadının cennet, kokusunun ise cehennem olduğu ifade edilir. Singapur başta olmak üzere bu meyvenin bazı Uzakdoğu ülkelerinde bulundurulmasının yasak olduğu bilinmektedir. 

Durian Meyvesi

Durian meyvesi neden yasak?

Malezya, Tayland ve Endonezya kökenli bir meyve türü olan Durian meyvesi, keskin kokusu sebebiyle kapalı ortamlarda ciddi etkilere sebep olduğu için bazı ülkelerde yasaklanmıştır. 

Uzmanlar Durian meyvesini soğuk halde tüketilmesini tavsiye ederken, meyvenin farklı kullanım alanları da bulunuyor. Örneğin kabuğundaki bir madde ipeğin beyazlatılması için kullanılıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal