Dünyayı tedirgin eden haber: Zaporijya Nükleer Santrali vurulacak

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim giderek artıyor. Ukrayna’dan yayılan haber dünyayı tedirgin etti. İstihbarata göre Zaporijya Nükleer Santrali’nin vurulacağı haberi geldi. İşte detaylar…

05.07.2023-15:29 - (Son Güncelleme: 05.07.2023-15:41) Dünyayı tedirgin eden haber: Zaporijya Nükleer Santrali vurulacak

Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklama bölgede paniğe neden oldu. İstihbarat servisi 'Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki işgal birliklerinin ve personelin bölgeden ayrılması talimatının' verildiğini bildirdi.

Zaporijya Nükleer Santrali vurulacak

Yapılan açıklamada; Santralden ilk ayrılanlar arasında Rus devlet nükleer şirketi Rosatom'un "Rusların faaliyetlerinden sorumlu" üç çalışanının da bulunduğu belirtildi. Rosatom'la sözleşme imzalayan Ukraynalı personelin de ayrılmasının tavsiye edildiğini belirten istihbarat servisi, 5 Temmuz'a kadar süre tanındığını aktardı. Açıklamanın devamında, santralin yerleşkesinde ve yakındaki Enerhodar kentinde askeri devriye sayısının da giderek azaldığı ve tesiste kalan personele "herhangi bir acil durumda" Ukrayna'yı suçlamalarının söylendiği belirtildi. 


Etki alanı paylaşıldı

Ülkede paniğe neden olan haber sonrası Zaporijya Nükleer Santrali'nin patlaması sonrasında radyasyon hasarının yarıçapını gösteren harita paylaşıldı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal