Dünyayı Sarsan Krizde Çözüm Yolu Türkiye!

Dünya ticaretinde son zamanlarda en büyük sorun taşımacılık maliyetleri. Uluslararası markalar ürünlerini vaktine tedarik etmekte zorlanıyor. Türkiye bu sorunu fırsata çevirdi, 3 yatırım haberi artarda geldi.

07.10.2021-17:20 - (Son Güncelleme: 07.10.2021-18:24) Dünyayı Sarsan Krizde Çözüm Yolu Türkiye!

Tüm dünyada navlun fiyatları aşırı artış gösterdi. Denizyolu taşımacılığında derinleşen maliyet krizi, ülkeleri zor durumda bırakıyor. Deniz taşımacılığında bir önceki yıla nazaran 10 kata varan maliyet artışı söz konusu. 

NAVLUN ÜCRETLERİNE DAYANAMAYAN FİRMALAR, TEDARİK SÜRELERİNİ ÖTELİYOR

Çoğu ülkede üreticiler tedarikleri birkaç ileri bir tarihe ötelemiş durumda. Taşımacılık maliyetlerinde yaşadıkları açmazdan çıkmak isteyen uluslararası şirketler, çözümü Türkiye’de buldu.

Pek çok ülkede üreticiler tedarik sürelerini birkaç ay sonrasına ötelemiş durumda. Bu durumu aşmak isteyen küresel şirketler yatırım için rotayı Türkiye'ye çevirdi.

MALİYETLERİ AZALTMAK İSTEYEN FİRMALAR ÇÖZÜMÜ TÜRKİYE’DE BULDU

İsveç’li dünyaca ünlü mobilya devi İKEA, halihazırda Türkiye’de mevcut olan üretimine ilaveten, büyük montanlı bir yatırım için hazırlandığını duyurdu.

Mobilya devi İKEA, kanepe, koltuk, gardırop, kitaplık ve mutfak dolabı kategorilerinde üretime başlamak için anlaşmalar yapacağa benziyor.

GİYİM DEVİ TÜRKİYE'DEN ALDIĞI SİPARİŞLERİ 3 KAT ARTTIRIYOR

Türkiye’de yatırım yapmak için kolları sıvayan bir diğer marka ise, Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük tekstil tedarikçisi olan LPP. Şirket, Asya’daki alımlarının önemli bir kısmını Türkiye’ye kaydırmak üzere harekete geçti.

Sektör yetkililerinin tahminlerine göre, firmanın yeni sezon koleksiyon ürünlerinin teslimatı konusunda 3 haftalık ciddi bir gecikme yaşayan şirketin, Türkiye’den yaptığı alımları 2-3 katına kadar arttırmayı planladığı söyleniyor. 

ALMAN İLAÇ FİRAMASINDAN 150 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Taşıma maliyetlerinden sıyrılmak maksadıyla ülkemizde yatırım yapma hazırlığında olan bir diğer firma ise ilaç sektöründen geliyor. Almanyalı küresel bir ilaç şirketi olan Boehringer Ingelheim, Türkiye’de 150 milyon liralık yatırım yapma kararı aldı. 

Alman ilaç şirketi; diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve merkezi sinir sistemi alanlarında kullanılmak üzere geliştirilen ilaçları, Abdi İbrahim tesislerinde üedecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal