Dünyayı paniğe sürükleyen hamle! Cevap niteliğinde füze fırlatıldı

Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'nin geçtiğimiz gün, kısa menzilli 8 balistik füze fırlatmasına yanıt verdi. İşte haberin detayları...

06.06.2022-12:36 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-12:36) Dünyayı paniğe sürükleyen hamle! Cevap niteliğinde füze fırlatıldı

Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'nin denemelerine karşılık olarak Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne doğru 8 balistik füze fırlattı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığına ilişkin, bu ülke ile ABD, Pyongyang'ın geçtiğimiz gün, kısa menzilli 8 balistik füze fırlatışına karşı yanıt verdi. 

İki ülke askeri birimleri yerel saatle 04.45 sıralarında karadan karaya olacak şekilde tip 8 balistik füze denemesi gerçekleştirdi. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol konuya yönelik, "Hükümetimiz, Kuzey Kore'nin provokasyonlarına karşı kararlılıkla karşılık verecektir." diye belirtti. Söz konusu ülkedeki ABD Kuvvetleri "US Forces Korea" (USFK), ABD Ordusuna ait bir ve Güney Kore'ye ait 7 füzenin, Japon Denizi'ne fırlatıldığına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ise, "Kriz durumlarına ivedilikle müdahale için, ABD-Güney Kore güçlerinin kabiliyetini göstermek için ortak canlı tatbikat düzenlendiği" belirtildi. 


Toplam 17 deneme 

Kuzey Kore geçtiğimiz gün Pyongyang'ın yakınlarında bulunan Sunan dahil birkaç lokasyondan kısa menzilli 8 balistik füze denemesi gerçekleştirmişti. Yapılan denemelerin, Güney Kore-ABD'nin 4,5 yıldır ilk defa düzenlemiş olduğu ve 3 gün boyunca süren ortak askeri tatbikatı sonrası gelmesi ise dikkat çekmişti. Öte yandan son denemeyle beraber Kuzey Kore 2022 yılının başından bu zamana kadar 17. kez füze denemesi yaptı.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal