Dünyanın Tek Urartu Müzesi Yeniden Sanat Meraklılarıyla Buluştu

Görkemli yapısıyla dikkat çeken Van Müzesi, normalleşme süreci kapsamında kapılarını yeniden açtı.

02.06.2020-12:55 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-12:53) Dünyanın Tek Urartu Müzesi Yeniden Sanat Meraklılarıyla Buluştu

Doğu Anadolu'nun en büyük müzesi olma özelliğini taşıyan Urartular başta olmak üzere Sasani, Pers, Bizans, Roma, Selçuklu, Karakoyunlu, Akkoyunlu ve Osmanlı dönemine ait eserlerin sergilendiği Van Müzesi yeniden ziyarete açıldı.

Coronavirüs pandemisi sonrası tedbirler kapsamından kapatılan dünyanın tek Urartu müzesi yerli ve yabancı turistlerin kente geldiklerinde ilk durağı olma özelliğini taşıyor.

Geçtiğimiz yıl 27 Ağustos 2019 tarihinde ziyarete açılan, Van Kalesi'nin siluetinin yansımasıyla dikkatleri üzerine çeken müzeyi ocak ayı itibariyle de 37 bin kişi ziyaret etti.

Tarihi dönemleri yansıtan canlandırma birimlerinin yanı sıra 23 hol, çocuklar için arkeopark eğitim alanları, kütüphane ve kafeterya alanlarıyla çok fonksiyonlu olarak düzenlenen müze, koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni dönem ziyaret sürecine girdi.

YENİ DÖNEMDE YENİ ÖNLEMLER

Müze Müdürü Erol Uslu, pandemi nedeniyle müzede birçok önlem aldıklarını söyledi.

Uslu, "Geçen sene Ocak ayı itibariyle 37 bin kişiye ev sahipliği yaptık. 2020 yılında müzeyi daha iyi bir seviyeye getirebilme, Van'ı belli bir destinasyon merkezi haline getirmek için çalışmamız vardı. Fakat bu çalışmalar Kovid-19 pandemisiyle birlikte birçok kamu kurumuna sınırlama getirildiği üzere 27 Mart itibariyle müze ve ören yerlere de ziyarete kapatıldı" dedi.

Normalleşme sürecinde yeni bir eylem planı hazırladıklarını söyleyen Uslu, şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanımızın kararıyla birlikte müzeler tekrar ziyarete açılmış bulunmaktadır. Kararla birlikte öncelikle bir yeni dönmede eylem planı hazırladık. Müzenin girişinde yer alacak bir kroki üzerinde Kovid-19 salgınıyla ilgili bilgilendirmeler yapılacaktır. Belli vitrinlerin önlerinde mesafeyi korumaya yönelik stickerlar olacaktır. Amacımız müze ziyaretine gelen insanların sağlık sorunu yaşamadan ziyaretlerini tamamlamaları için çalışmaları tamamladık. Bugün itibariyle ziyarete açmış bulunmaktayız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal