Dünyanın gözü burada: Bu telefonların ekran tasarımları farklı bir boyuta geçti!

Akıllı cihazların bir numaralı aygıtı dokunmatik ekranlar, teknolojik gelişmelere bağlı olarak yeni değişim, dönüşüm ve yetenekler de kazanıyor.

28.02.2024-16:29 - (Son Güncelleme: 28.02.2024-16:29) Dünyanın gözü burada: Bu telefonların ekran tasarımları farklı bir boyuta geçti!

İspanya'nın Barselona şehrinde ‘Mobil Dünya Kongresi'nde (Mobile World Congress-MWC 2024) akıllı teknoloji ürünlerinin ekranlarına yönelik en yeni teknolojik ürünlerdeki gelişmeleri meraklısı olanlara sundu. 

Ekran tasarımı müşterinin satışını etkiliyor!

Ekranın tasarımındaki farklılıklar, müşterilerin ürünü satın almadaki cazibesini artırıyor. Dünyanın önde gelen ekran üreticilerinden Samsung Display, etkinlikte dayanıklı, katlanan, genişleyebilen, şekil değiştiren ekran uygulamalarını bir robot şovla destekleyerek anlattı.

Robot aşçı rolüne büründü: Ekranları doğradı!

Mobil Dünya Kongresi'nde (Mobile World Congress-MWC 2024)

Aşçı rolüne bürünen endüstriyel robot, mutfakta kullanılan bıçak gibi çeşitli alet ve ürünlerle adeta bir yemek yapıyormuş gibi hareket edip ekranları dayanıklılık testine tabi tuttu. "Robot şef" bu sırada ekranları suya batırdı, bıçakla kesmeye/çizmeye çalıştı, tuz döktü, üzerlerine metal bilyeler bıraktı. Testin sonunda ekranların zarar görmediği vurgulandı. Yakın zamanda ABD Savunma Bakanlığının 7 inçlik katlanabilir paneller için yaptığı askeri standart testini geçen Samsung Display, bu alanda ulaştığı son noktayı da etkinlikte gözler önüne serdi. "Robot şef"in mutfağındaki katlanabilir ekranların -20 ve 60 derece sıcaklıklara tabi tutulmalarına rağmen çalışmaya devam ettikleri gösterildi.

Yeni yetenekli ekran uygulamaları geliyor!

Analistler kola takılabilen telefonun, akıllı saate rakip olabileceğini ifade ederken etkinlikteki, uzunluğunun 5 katından daha fazla uzatılabilen, monitör veya dizüstü bilgisayar olarak kullanılabilen, genişleyebilen, parçalı yapısıyla farklı açılara ayarlanabilen, panelin 360 derece katlanmasına olanak tanıyan, yapay zeka uygulamalarıyla yeni yetenekler kazandırılan ekran uygulamaları dikkati çekti.

Bileğe takılan cep telefonu!

Mobil Dünya Kongresi'nde (Mobile World Congress-MWC 2024)

Teknoloji dünyasında yeni bir gelişmede Samsung Display'ın en çok ilgi gören ürünlerinden biri ise telefonu, kıvrılarak kol saati ya da bilekliğe dönüştüren Samsung Cling Band tasarımı oldu. Düz hali normal bir telefondan farksız olan bu konsept, kıvrılabilen yapısıyla kolayca giyilebilen, bileğe takılabilen bir ürüne dönüşüyor. İlerleyen aşamada bu telefonların akıllı saatlere güçlü bir rakip olabileceği değerlendiriliyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal