Dünyanın en zengini artık Elon Musk değil: O isim zirveyi geri aldı!

Dünyanın en zenginin yer aldığı listede güncellemeler var. Milyar dolarların sahibi olan bu isimlerin servetleri ise dudak uçuklatan cinsten. İşte 2024 yılı itibariyle dünyanın en zengin iş insanları…

06.03.2024-13:06 - (Son Güncelleme: 06.03.2024-18:00)

Güncel Bloomberg'e göre Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos'un net serveti 200 milyar dolar, Uzay ticareti ve elektrikli otomobil üreticisi Elon Musk'ın kişisel serveti 198 milyar dolar, LVMH'nin sahibi Bernard Arnault'unki ise 197 milyar dolar olduğu öğrenildi.

Bezos servetine servet kattı!

Dünyanın en zengini Jeff Bezos

Jeff Bezos, servetinin büyük bir kısmını 1994 yılında Seattle bölgesindeki garajında başlattığı e-ticaret devi Amazon'dan elde etti. Ayrıca Blue Origin adlı uzay şirketini kurdu ve Washington Post'u 250 milyon dolara satın aldı. Bezos, son haftalarda 8,5 milyar dolardan fazla değerde Amazon hissesi sattı bu satış işlemi de vergi amaçlı olabilecek bir hareketti.  Bezos geçen yıl ailesine ve bazı Blue Origin operasyonlarına daha yakın olmak için Seattle'dan Miami'ye taşınacağını açıklamıştı. Bireyler için Florida'da gelir veya sermaye kazancı vergisi alınmıyor. Bezos'nun avukatı taşınma sayesinde milyarderin 600 milyon dolar kadar tasarruf etmiş olabileceğini söyledi.

Elon Musk'ın serveti 2021'de 300 milyar doları aştı!

Dünyanın en zengin listesinde yer alan Elon Musk'ın serveti 2021'de 300 milyar doları aştı. Ertesi yıl, şimdi adı X olan Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı ve o yıl Tesla hisselerini sattı. Şu anki Türk Tl kurunda 9 trilyon 519 milyar TL’ye tekabül ediyor.

İkisi de uzaya çok meraklı!

Dünyanın en zengini Jeff Bezos

En zengin İki isimde uzaya çok meraklı ve yatırımlarını bu alana yönelik çalışmalar uyguladıkları görülüyor. Bezos, 2021 yılında Blue Origin roketlerinden biriyle uzaya gitti. Musk'ın SpaceX'i kendi roketlerinin çoğunu uzaya fırlattı ve ABD istihbaratı ile askeri teşkilatlarıyla ilişkilerini derinleştiriyor.

Musk Bezos’a göndermelerde bulunuyor!

Musk, arada Bezos’a yönelik açıklamalarda da bulunuyor ve zaman zaman Amazon'u tekel olarak nitelendirerek eleştirilerde bulunuyor. 2021'de Musk, dünyanın en zengin insanı olarak Bezos'u geride bıraktığında, Bezos'a sosyal medyada servet sıralamasını işaret eden üzerinde iki numara bulunan gümüş madalyayı gösteren bir emoji gönderdi.

İşte dünyanın en zenginler listesinin ilk 10’u!

Dünyanın en zengini Jeff Bezos

1 Jeff Bezos

2 Bernard Arnault

3 Elon Musk

4 Mark Zuckerberg

5 Bill Gates

6 Steve Ballmer

7 Warren Buffett

8 Larry Ellison

9 Larry Page

10 Sergey Brin

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal