14.03.2022-12:47 (Son Güncelleme:14.03.2022-13:36)


1

ABD

ABD

Amerika Birleşik Devletleri dünyada en yüksek oranda obeziteye sahip dokuzuncu ülke ve listedeki ilk 10’a giren tek Avrupalı olmayan ülke. Yetişkin nüfusun yüzde 35’i tehlikeli derecede fazla kilolu olarak sınıflandırılmış durumda.



2

Ortalama, kişi başı yılda 11,2 litre alkol tüketiliyor ve ülke alkol tüketiminde 17'nci sırada yer alıyor. Fast food yiyerek obeziteyle savaşmak zorunda kalan kişi sayısı da oldukça fazla.



3

İNGİLTERE

İNGİLTERE

İngiltere, dünyanın en çok içki tüketen dokuzuncu ülkesi olma özelliği ile 19. sırada yer alıyor. Sebze, meyve tüketimi ise oldukça az. İnsanlar sokaklarda satılan yiyecekleri, sağlıklı besinlere tercih ediyor.



4

KANADA

KANADA

Alkol ve tütün tüketiminin yoğun olduğu Kanada'da nüfusun yaklaşık yüzde 30'unun obez olduğu belirtildi. Kanada'da çalışan insan nüfüsu oldukça fazla olduğundan evde yemek yapan kişi sayısı az. Bu sebeple sürekli olarak dışarıdan fast food siparişi veriyorlar.



5

RUSYA

RUSYA

Ortalama, kişi başı 13,7 litre alkol ve yılda 2 bin 690 sigara içiliyor. Kişiler evde yemek yapmak yerine dışardan fast food tüketiminin daha basit ve hızlı bir yöntem olduğunu düşünerek, beslenme düzenlerinde buna oldukça fazla yer veriyorlar.



6

ÇEKYA

ÇEKYA

Çekya dünyanın en sağlıksız ülkesi olup alkol tüketimi açısından beşinci, tütün kullanımında ise 11. sırada yer almaktadır. Fast food tüketiminin oldukça fazla olduğu ülkede nüfusun yaklaşık yüzde 29,1’i de obez.



7

LİTVANYA

LİTVANYA

Litvanya halkı listedeki diğer toplumlardan daha fazla içki tüketiyor. Alkol yanında ise sürekli olarak dışardan yemek sipariş ediyorlar. Bu sebeple alkol tüketimleri ortalama, kişi başı yıllık 18,2 litre.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR