Dünyada İlk Yaşandı: Bir Kedi Koronavirüs Sebebiyle Öldü

Dünyada bir ilk yaşandı. 3 milyondan fazla insanın yaşamını yitirdiği koronavirüs nedeniyle ilk kez bir kedinin hayatını kaybettiği bildirildi.

23.04.2021-12:53 - (Son Güncelleme: 23.04.2021-12:53) Dünyada İlk Yaşandı: Bir Kedi Koronavirüs Sebebiyle Öldü

Koronavirüs kaynaklı bir kedinin ölmesinin, belirlenen ilk can kaybı olduğuna vurgu yapılan olayda, İngiliz bilim insanları dört aylık Ragdoll cinsi evcil kedinin virüs sebebiyle hayatını kaybettiği bildirdi. Solunum güçlüğü şikayetiyle veterinere götürülen bir kedinin hayatını kaybetmesinin ardından akciğerlerinden alınan örneklerde hasar tespit edildiği ve koronavirüs enfeksiyonunun kanıtı olduğu bildirildi. 

KEDİLERDE EN BÜYÜK BELİRTİ BURUN AKMASI 

Virüsü sahibinden kaparak zatürre olduğu belirtilen kedinin koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden ve tespit edilen ilk vaka olduğunun altı çizilirken kedilerde en büyük koronavirüs belirtisinin burun akması olduğunu belirtildi. 

HAYVANLARA GEÇME RİSKİ ENDİŞELENDİRİYOR

Araştırmayı gerçekleştiren Glasgow Üniversitesi Virüs Araştırma Merkezi'nden Profesör Margaret Hosie, Birleşik Krallık’ta Covid can kayıplarının tek haneli rakamlara ve vaka sayısının her geçen gün azalmasının altını çizerek, ‘İnsanlardaki vaka ve can kayıpları azalırken virüsün hayvanlara geçme ihtimali potansiyel bir tehlikenin altını çiziyor’ ifadelerini kullandı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal