Dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs'tan Türk lirası öngörüsü: "Daha iyi bir performans gösterecek"

ABD'li dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs, seçim sonrası yayımladığı ilk değerlendirmesinde Türk lirası için olumlu bir performans beklediğini ifade etti. İşte detaylar...

01.04.2024-15:47 - (Son Güncelleme: 01.04.2024-15:47)

Ünlü ABD yatırım bankası olan Goldman Sachs ekonomistleri, 31 Mart yerel seçimin geride kalmasıyla artan sermaye akımlarıyla Türk lirasının geçtiğimiz aylara kıyasla daha iyi performans sergilemesini beklediklerini açıkladı.

“Türk Lirası daha iyi bir performans gösterecek”

Yayınlanan raporda, yılbaşından bu yana gerçekleşen sermaye çıkışları ve seçim belirsizliği ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) rezervlerinde ciddi kayıp olduğu hatırlatılırken bununla birlikte sadece mevcut politikalara devam edilmesiyle önümüzdeki haftalarda sermaye girişinin tekrar başlayacağı öngörüldü. Cari dengedeki hızlı düzelmenin de etkisiyle TL’nin önceki aylara göre çok daha iyi bir performans göstereceği tahmin edildi.

“Sonuçlarını yılın ikinci yarısında görmeye başlayacağız”

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen seçimin ardından Ankara’da gerçekleştirdiği “balkon” konuşmasında ekonomi politikalarının devam edeceği sinyalini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ekonomide yol haritamız olan OVP ve 12. Kalkınma planımızı bugüne kadar kararlılıkla uyguladık. Enflasyon başta olmak üzere uyguladığımız ekonomi programımızın olumlu sonuçlarını yılın ikinci yarısında görmeye başlayacağız” dedi.

“OVP’den devam edeceğiz”

Bugünde konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerel seçimlerin ardından Eylül 2023’te açıklanan Orta Vadeli Programı (OVP) güçlendirerek kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini sosyal medyadan şu sözlerle dile getirdi “Ana hedefimiz olan enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek için sıkı para, seçici kredi ve gelirler politikasına ilaveten kamuda harcama kontrolü yaparak tasarrufu ön planda tutacağız” dedi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal