Dünyaca ünlü finans şirketi altın için alım noktası verdi: Bir fırtına geliyor!

Dünyada hatırı sayılır finans kuruluşları artık altının savunma değil saldırı aracı olmaya başladığını belirtirken, altında yaptıkları rekor hedefini sürdüren Goldman Sachs, "Şu anda altın için mükemmel bir fırtına oluşmuş durumda" ifadesini kullanıyor.

15.04.2022-15:41 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-15:46) Dünyaca ünlü finans şirketi altın için alım noktası verdi: Bir fırtına geliyor!

Ukrayna'da çatışmaların giderek yükseleceği beklentileri ve ABD ile İngiltere'de enflasyonun yükselmeye devam etmesi uluslararası piyasalarda spot altın fiyatlarını artırmaya devam ediyor. Yatırımcı, enflasyondaki hızlı artış sebebiyle güvenli liman olarak düşündüğü altını tercih ediyor. Bu hafta bin 981 dolar noktalarına kadar çıkan ons altın için analistler, fiyat bin 975 dolar seviyesinin üzerinde durdukça 2 bin dolar/ons seviyesinin üzerinin hedef olmaya devam edeceğini akarıyorlar. Yatırım uzmanı Fred Lane, şu an altının savunma aracı olmaktan çok yüksek getiri sağlaması beklenen saldırı amaçlı hisseler gibi görülmesi gerektiğini söylüyor.

Dünyada ünlü finans şirketi altın için alım noktası verdi: Bir fırtına geliyor!

Birleşik Devletler’de geçtiğimiz günlerde açıklanan enflasyon oranı son 40 yılın zirvesini işaret ediyor. Söz konusu enflasyon verisiyle birlikte piyasalarda tedirginlik sürerken Fed’in faiz konusunda daha keskin bir tutum içerisinde olması bekleniyor. Bu gelişmelerle beraber hisse senedi piyasalarında satış baskısı görülürken, altın tarafında güçlenme meydana geldi. Ukrayna'da çatışmaların tekrar alevleneceği beklentisi fiyatlarda da görülüyor.

Altın artık saldırı amaçlı varlıklar arasında

Lane Generational da altının güvenli bir liman olarak belirtilmesinin "önemli" olduğunu ifade ediyor. Yatırım şirketinin yönetici ortağı ve kurucusu Fred Lane kağıt altınların fiziksel altın rezervlerinden 20 kat daha çok bulunduğuna vurgu yaparak, “Bunlar opsiyonlar, vadeli işlem sözleşmeleri. Yatırımcı çıkıp da ‘fiziksel altın istiyorum, altının teslim edilmesini istiyorum' demesi durumunda, inanılmaz bir karmaşa yaşanırdı.” şeklinde konuştu.

2 bin dolar seviyeleri alım noktası

Altın uzmanlarına göre 1.975-1.980 dolar seviyeleri, sonra atılacak adımlar için oldukça kıymetli. Çünkü bu seviyelerin üzerinde yapılan fiyatlamalarda direnç seviyeleri 2 bin 015 ve 2 bin 49 dolar şeklinde takip edilecek. Aşağı hareketlerde ise bin 952 dolar mühim bir destek noktası.

Dünyada ünlü finans şirketi altın için alım noktası verdi: Bir fırtına geliyor!

*Credit Suisse ekonomistlerinin hazırladığı rapor doğrultusunda, sarı metal yukarı yönlü eğilim gösteriyor. İsviçre menşeili banka, “bin 877 doların üzerinde bulunan altın, daha geniş yatay aralıkta ani bir yukarı yönlü eğilimi koruyabilir” şeklinde yorum yapıyor. Banka altında beklenti aralığının genişlemesi için fiyatların 2 bin 70 2 bin 75 dolara geleceğinin altını çiziyor. Bu durum yaşanırsa direnç olarak 2 bin 280 2 bin 300 dolar bölgesinden bahsedilebileceğini söylüyor. Bin 877 doların altına düşen bir fiyatın ise bin 826 dolara kadar satışların olacağını belirtiyor.

Altın için mükemmel bir fırtına oluşmuş durumda

ABD’li yatırım kuruluşu Goldman Sachs, altın fiyatlarının bu yıl içinde 2 bin 500 doları geçeceğini düşünüyor. Goldman Sachs ekonomistleri, altın için öngördükleri rekor seviyelere doğru artışın sebebi olarak Rusya-Ukrayna savaşını ve dünya ekonomisindeki yavaşlamayla beraber Rusya’ya uygulanan yaptırımlardan sonra hammadde ve ürünlerdeki fiyat artışı olduğunu aktarıyor. Goldman Sachs'a göre şu anda altın için mükemmel bir fırtına oluşmuş durumda ve bu hikayenin üç ayağı var. Birincisi, Avrupa gibi yerlerde enflasyon ve durgunluk tedirginliğiyle altın için güçlü yatırımcı talebi olması. İkincisi, merkez bankası alımı. Üçüncüsü ise altın EFT'lerine girişlerin büyük alıcı bulması.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal