Dünyaca Ünlü Ekonomistten Dolar/TL Yorumu, Panik Yapmayın!

Ünlü ekonomist Robin Brooks Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Türk Lirasında istikrarın süreceğini belirtti.

25.10.2021-10:01 - (Son Güncelleme: 25.10.2021-14:25) Dünyaca Ünlü Ekonomistten Dolar/TL Yorumu, Panik Yapmayın!

Döviz kurlarının dalgalı seyretmesi, muhalif partiler tarafından algı operasyonu için kullanılırken, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks Türk Lirası için güven verici açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı sonrası 200 baz puan indirilen faiz oranları, yüzde 18'den yüzde 16'ya indirilmişti.

ÜNLÜ EKONOMİST TÜRK LİRASINA GÜVENİYOR

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti olan Robin Brooks, Türk Lirasına güvendiğini açıklayarak, spekülasyonların yersiz olduğunu bildirdi. Robin Brooks açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Bunların hiçbirini dikkate almayın; hepsi tamamen saçmalık. Bir panik dolarizasyonu belirtisi yok. 13 haftalık hareketli ortalamada döviz mevduatına akışlar yatay seyrediyor.

DÖVİZ AKIŞI YATAY SEYREDİYOR

13 haftalık ekonomik durumu inceleyen Robin Brooks, döviz kurlarınının yatay seyrettiğini belirtirken sözlerine şu şekilde devam etti; “Şu sıralar Türk Lirası ile ilgili türlü gevezelikler yapılıyor. USD/TRY grafiğinin sonsuzluğa kadar yükselebileceğini söyleyenler bile var. Bunların hiçbirini dikkate almayın; hepsi tamamen saçmalık. Bu bağlamda, bir panik dolarizasyonu belirtisi yok. 13 haftalık hareketli ortalamada döviz mevduatına akışlar yatay seyrediyor.”


TÜRKİYE'DE İSTİKRAR SÜRECEK

Robin Brooks, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'de ekonomik istikrarın süreceğini belirtirken açıklamalarını şu sözlerle noktaladı; "Türk lirasındaki son değer kaybı, Türkiye'de finansal istikrar riski hakkında soru işaretlerine yol açtı. Türkiye'nin finansal sektörü ve özel sektörünün, şu anda yaşanandan daha büyük bir şok olan Ağustos 2018'deki ani duruştan başarıyla çıktığını vurgulamak istiyoruz. Türkiye'deki şirketler bunu makul yenileme oranlarıyla atlattı. Şimdi yine yapacaklar."

ROBIN BROOKS KİMDİR?

Robin Brooks 2021 yılı itibari ile IIF’nin maroekonomik analizini yönetirken aynı zamanda, IIF’nin üst düzey yönetim ekibinin bir üyesi olarak kariyerini sürdürmektedir. Öncesinde ise, Robin Brooks, New York’ta bulunan Goldman Sachs’te Baş FX Stratejisti olarak görev yapmış, şirketin yabancı kur tahminlerini yönetip uluslarasında çeşitli ülkelerin kur tahminlerini yapmıştır. Robin Brooks, Goldman’e katılmadan önce Brevan Howard’da FX Stratejisti olarak görev yapmıştır. Özel sektöre katılmadan önce ise, Uluslararası Para Fonu’nda sekiz yıl boyunca ekonomist olarak görev almış, IMF’nin FX adil değer modelleri üzerinde çalışmış, akademik araştırmalar yayınlamış ve IMF programının uygulandığı ülkelerdeki görevlendirmelere katılmıştır. 1993 yılında Londra Ekonomi Okulu'ndan Para Ekonomileri bölümünden onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. Robin Brooks 1998 yılında Yale Üniversitesi’nde Ekonomi Doktorası yaparak kariyerine başlamıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal