Trump Savaş İçin İmza Atıyor!

ABD'nin 'Ticaret savaşlarını başlatacak' şeklinde değerlendirilen çelik ve alüminyuma ek gümrük vergisi uygulamasına karşı pek fazla ülke misilleme hamlesi yapmak için harekete geçti.

08.03.2018-10:22 - (Son Güncelleme: 08.03.2018-10:18) Trump Savaş İçin İmza Atıyor!

ABD'nin 'Ticaret savaşlarını başlatacak' şeklinde değerlendirilen çelik ve alüminyuma ek gümrük vergisi uygulamasına karşı pek fazla ülke misilleme hamlesi yapmak için harekete geçerken, ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün Türkiye saati ile 23.30'da dünyada ses getirecek kararı imzalayacağı ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın çelik ithalatı üzerinden geliştirdiği korumacı söylemin şiddetinin giderek yükseltmesi, ticaret savaşları başladı şeklinde değerlendirildi. Trump’ın Avrupa Birliği (AB), Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması (NAFTA) Çin gibi rakiplerini hedef alması üzerine dünya ekonomisinin devleri, şimdiden harekete geçti.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven ile görüşmesi sonrasında gerçekleştirilen basın toplantısında açıklama yapan Trump, çelik başta olmak üzere ticari korumacılığın ülkesinin yerli sanayii için gerekli olduğunu söyledi. Geride bıraktığımız günlerde Twitter hesabı üzerinden ‘Ticaret savaşları iyidir ve kazanması kolaydır’ şeklinde kışkırtıcı bir içerik paylaşan Trump’a dünya çelik üreticilerinden de tepkiler çığ gibi büyüdü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal