İran'da Düşen Uçağın Yeri Tespit Edildi

İran'ın başkenti Tahran'dan kalktıktan sonra İsfahan yakınlarında düşen yolcu uçağının enkazına ulaşıldı

20.02.2018-13:17 - (Son Güncelleme: 20.02.2018-13:09) İran'da Düşen Uçağın Yeri Tespit Edildi
İran devlet televizyonuna göre, İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif, başkent Tahran'dan uçuşa geçtikten sonra İsfahan bölgesi yakınlarında düşen Aseman Hava Yolları'na ait yolcu uçağının kalıntılarının bulunduğunu söyledi.
Helikopter ve insansız hava araçları yardımı ile enkaz yerinin bulunduğunu belirten Şerif, uçağın Nukul Köyü yakınlarında Dina Dağı'nın 4 bin metre yüksekliğinde tespit edildiğini, arama kurtarma ekiplerinin bu noktaya gönderildiğini kaydetti.

KURTULAN OLMAMIŞTI

Tahran-Yasuc seferini gerçekleştiren Aseman Hava Yolları'na ait çift motorlu ATR-72 tipi yolcu uçağı pazar günü İsfahan bölgesine bağlı Semirom vilayetine düşmüş, uçaktaki biri çocuk 60 yolcu ile 6 kişilik mürettebat hayatını kaybetmişti.
İranlı hava yolu firmalar, ABD'nin ambargosu sebebi ile 1979'dan önce satın aldığı uçaklarla veya kullanılmış uçakları satın alma yoluyla hizmet veriyor. Uçak grubu yenilenemediği için kaza riskinin çoğalması, son 39 yıl içinde 200'den fazla uçak kazasına ve 2 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal