Hollanda Başbakanından Çarpıcı Türkiye Açıklaması!

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, karşılıklı ilişkilerdeki siyasi krize karşın Türkiye ile ekonomik ilişkilerin çok kuvvetli olduğunu belirtti fakat iki ülke arasında 'çözülmesi gereken durumlar' olduğunu ekledi.

03.03.2018-16:01 - (Son Güncelleme: 03.03.2018-15:58) Hollanda Başbakanından Çarpıcı Türkiye Açıklaması!

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye'nin AB üyelik durumunun geleceğinin, Ankara'nın demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları gibi meselelerde atacağı adımlara bağlı olduğunu ifade etti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Bertelsmann Vakfı tarafından gerçekleştirilen etkinlikte söz alan Rutte, AB'nin geleceğine yönelik vizyonundan bahsetti. Konuşmasından sonra katılımcıların sorularını cevaplayan Rutte, Hollanda-Türkiye ilişkileri ve Türkiye'nin AB sürecinin geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

DW Türkçe'nin "Konuşmanızda AB'nin genişleme sürecinden hiç bahsetmediniz. Hollanda uzun seneler Türkiye'nin AB perspektifini ve reform sürecini destekledi. Türkiye'nin AB'nin geleceğindeki yerini nasıl görüyorsunuz?" sorusunu cevaplayan Rutte, Türkiye'ye kapıların kapatılmadığını belirtti.

"AB'ye üye olmak isteyen her ülke için Kopenhag kriterlerinin karşılanması kuralına bağlı kalmamız lazım. Bu mevzuda katı ve adil olmak zorundayız" ifadelerini kullanan Rutte şu şekilde devam etti: "Ve gerçek şu ki şimdi Türkiye ile AB arasında çok sınırlı, çok, çok sınırlı düzeyde müzakereler mevcut. Fakat Türkiye AB'ye üye olmak istediği zaman, gayet tabii ki bu onların isteğine bağlı, AB de kurallara bağlı kalmak zorunda. Ve bizim de şimdi yaptığımız demokrasiye, hukuk devleti ve ifade özgürlüğü gibi Kopenhag kriterlerine bağlı kalmak."

Son Dakika Dünya Haberleri için aağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal