Bakan Çavuşoğlu'ndan Tarihi Ayar! Arap Birliği'nin Eleştirileri Yersiz

Bakan Çavuşoğlu katıldığı 54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı’nda Zeytin Dalı Harekatı'na yapılan eleştiriye cevap verdi.

19.02.2018-13:27 - (Son Güncelleme: 19.02.2018-13:24) Bakan Çavuşoğlu'ndan Tarihi Ayar! Arap Birliği'nin Eleştirileri Yersiz

54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı’nda Ortadoğu'da yaşanan durumun ele alındığı panelde Ebu Gayt, Zeytin Dalı operasyonu ile alakalı, “Her zaman Türkiye'nin tavırlarını anlamaya çalışıyorum. Türk arkadaşlarıma, kardeşlerime, meslektaşlarıma, arkadaşlarıma sesleniyorum; sınırınızın güneyinde yer alan bir Arap ülkesine müdahale ettiğinizin farkında olmalısınız. Bu şekilde bir müdahaleye geçmeden önce ilkelerinizi ortaya koymanız beklenir” şeklinde yorumda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu bu konuşma karşısında Ebu Gayt’ın sözlerine cevap olarak, Arap Birliği’nin izlediği siyaseti ve Birlik'in açıklamalarındaki tutarsızlıklarına dikkati çekerek tepkisini dile getirdi.

Arap Birliği’i, Suriye rejiminin izlediği siyaset karşısında kayıtsız kalırken, Türkiye’yi eleştirme hatasına düşmesine tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu,
“Siz sisteminizden bahsediyorsunuz. Sisteminiz bir üye ülkenizin liderinin yarım milyon insanı öldürmesini, kimyasal silah kullanmasını da önleyecek kadar güçlü olabilse keşke. Biz Suriye'de terör gruplarını bitirmek adına oradayız. Halkımızı ve hudutlarımızı korumak için milletlerarası hukuktan doğan meşru hakkımızı kullanıyoruz” şeklinde cevap vererek bir kez daha haklılığımızı ortaya koydu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal