Dünya TCG Anadolu’nun özelliğini konuşuyor: Bu konsepti düşünmüş başka bir ülke yok

Türkiye’nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, aynı zamanda dünyanın ilk SİHA gemisi olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Bakanlık, TCG Anadolu’ya çok sayıda ülkelerden talepleri açıklayarak "Dünyada bu konsepti düşünmüş başka bir ülke yok" dedi.

22.04.2023-10:44 - (Son Güncelleme: 22.04.2023-17:03)

Savunma sanayiinin en son müjdesi olan TCG Anadolu’nun geçtiğimiz haftalarda TSK envanterine girmesi dünya basınında büyük ses getirdi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TCG Anadolu’ya çok sayıda ülkelerden talepleri açıklayarak "Dünyada bu konsepti düşünmüş başka bir ülke yok" dedi.

Türkiye’nin kabiliyetlerine sınıf atlattı

TCG Anadolu'nun Türkiye'nin savunma kabiliyetlerine çağ atlatacak bir proje olduğunu öne süren Bakan, "Bu, Türk donanmasına sınıf atlattığı gibi Türkiye'nin kabiliyetlerine de sınıf atlattı. Bu gemiye yerleştirdiğiniz 90'a yakın zırhlı aracı kıyıya gönderebiliyorsunuz" sözleriyle devam etti.

TCG Anadolu

Artık İspanyol tasarımına ihtiyacımız yok

İHA'ların gemiye iniş-kalkış yapabilmesi özelliğine dikkat çeken Varank şunları söyledi:

"Dünyada bu konsepti düşünmüş başka bir ülke yok. Bu gemiyi İHA için kalkar iner hale getirirsek Türkiye'ye nasıl bir kabiliyet kazandıracağına çalıştık. Doğu Akdeniz'de, Ege'de, uluslararası operasyonlarda müthiş kabiliyet kazanabiliyorsunuz. Bugün gemiyi üreten tersaneyle konuştuğumuzda 'Bizim artık İspanyol tasarımına ihtiyacımız yok, kendimiz de yapabiliriz' diyor."

Bu gemileri bize yapar mısınız?

Libya'da bir operasyon yapılması ve hava gücüne ihtiyaç duyulması örneğini veren bakanlık, dünyadan Türkiye'ye gelen talebi de şöyle açıkladı:

"Siz bu gemiyi Libya açıklarına götürdüğünüzde karada hiçbir mecburiyetiniz olmadan istediğiniz operasyonu gerçekleştirebilirsiniz. Bunun üzerindeki radarlar, sensörler yerli ve milli olarak geliştirildi. Şu anda 'Bu gemileri bize yapar mısınız?' diyen başka ülkeler var. Bu manada Türkiye'nin önü açık. Biz 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa ederken yol haritalarımızı biliyoruz."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal