Dünya Sağlık Örgütü'nden Aşı Müjdesi! İnsanlı Teste Başlandı

Dünya üzerindeki etkisi devam eden coronavirüs salgını yaklaşık olarak 2 milyon insanı etkiledi. Virüs için henüz aşı ya da ilaç bulunamazken çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü tüm dünyanın beklediği aşı açıklamasını yaptı. Aşılardan 3 tanesinin insanlı test aşamasına geçildi.

13.04.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-18:13) Dünya Sağlık Örgütü'nden Aşı Müjdesi! İnsanlı Teste Başlandı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'deki etkisini devam ettiriyor. Dünya üzerinde yaklaşık olarak 2 milyon virüsten etkilenirken, henüz ilaç ya da aşı bulunamadı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından tüm dünyayı ilgilendiren aşı açıklaması yapıldı. Örgüt tarafından açıklanan son rapora göre 70 farklı aşı çalışması devam ediyor. 3 aşı çalışmasında ise insanlı teste başlandığı belirtildi. ABD'deki Moderna ve Inovio Pharmaceuticals adlı şirketlerin çalışmaları insan testlerinde ilk aşamaya geçti. Öte yandan, virüsün sıfır notası olan Çin'de, Beijing Teknoloji Enstitüsü ve Hong Kong merkezli CanSino Biologics şirketinin ortak geliştirdiği aşı ise insan testlerinde ikinci aşamaya geçti.

Uzmanlar aşı için yaptığı açıklamada, aşının geliştirilmesinin 2021 yılını bulacağı belirtiliyor.

DÜNYADA SON DURUM

Aralık ayında başlayan coronavirüs salgını şimdiye kadar 1 milyon 863 bin 406 vaja tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 114 bin 983'e yükseldi. Öte yandan salgının başını ABD çekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal