Dünya Putin’in açıklamasını konuşuyor: Hepsini yok edeceğiz

Rusya Ukrayna savaşında tansiyon düşmek bilmiyor. Ukrayna’nın bir ayda ikinci kez Rusya’daki Engels hava üssünü hedef alması sonrası 3 Rus askeri hayatını kaybetmişti. Rus lider Vladimir Putin’den ise ABD patriotları konusunda oldukça sert açıklamalara yer verdi.

27.12.2022-10:32 - (Son Güncelleme: 27.12.2022-17:43) Dünya Putin’in açıklamasını konuşuyor: Hepsini yok edeceğiz

Dünyayı oldukça etkileyen Rusya Ukrayna savaşı 1. yılını doldurmak üzere. 24 Şubat’tan bu yana devam eden savaşta gerilimin yeni konusu ABD patriotları oldu. Ukrayna askeri güçleri ABD patriotlarıyla bir ayda ikinci kez Rusya’daki Engels hava üssünü hedef almış ve yapılan saldırı sonrasında 3 Rus askeri hayatını kaybetmişti. Rus lider Vladimir Putin, ABD'nin teslim etme sözü verdiği patriotlarla ilgili 'Hepsini yok edeceğiz' açıklamasına yer verdi.

Siren sesleri Rusya’da yankılandı

Rusya’nın Ukrayna şehirlerine yaptığı art arda saldırıların ardından bu kez Ukrayna güçlerinden bir saldırı geldi. Dün sabaha karşı Rusya'ya ait bir askeri üssünü insansız hava aracıyla vuran Ukrayna’nın saldırısı sonrasında Rusya sabah siren sesleriyle uyandı, patlama paniğe yol açtı. Rusya, insansız hava aracını düşürürken, aracın enkazı nedeniyle 3 Rus askeri öldü. Bir ayda ikinci kez hedef alınan Engels'teki askeri üs, Ukrayna'nın askeri tesis ve altyapısını hedef alan saldırıların yapıldığı ve nükleer başlık taşıyan uçakların bulunduğu bir üs.

Rusya Ukrayna Savaşı Son Dakika

Putin ateş püskürdü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı açıklamada ABD'nin Ukrayna'ya teslim etme sözü verdiği patriotları teslim edilir edilmez yok edeceklerini söyledi. Batı'yı Rusya'yı parçalamakla suçlayan Putin, barış müzakereleri için hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal