Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Salgın Döneminde Oruç Açıklaması

Dünya Müslüman Alimler Birliği, coronavirüs salgınının, virüsten enfekte olanlar haricindekiler için oruç tutmaya engel teşkil etmediğini açıkladı.

18.04.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-17:38) Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Salgın Döneminde Oruç Açıklaması

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden gelen yazılı açıklamada, ramazan ayına sayılı günler kala, İslam dünyasının ve dünyanın yeni tip coronavirüse ilişkin durumunun yakından takip edildiği ifade edildi.

Dünya genelinde etkili olan coronavirüs salgını zamanında oruç tutulup tutulmayacağına dair pek çok karmaşanın yaşandığı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ramazan ayında oruç tutmak İslam'ın en temel kurallarından biridir. Oruç tutmak, hastalık, seyahat, yaşlılık ve gebelik gibi durumlar nedeniyle muaf olanlar dışında tüm Müslümanların üzerine kesin hükümler ile farzdır. Coronavirüs, virüse yakalananlar haricinde oruç tutmamak için geçerli bir sebep değildir. Bilimsel ve tıbbi araştırmalar, oruç tutmanın bağışıklık sistemini zayıflatmadığını, aksine vücuttaki hücreleri yenilediğini ve vücuda fayda sağladığını göstermiştir."

Sağlık tedbirleri kapsamında camilerin kapalı olduğu ülkelerde Müslümanların teravih namazlarını evlerinde kılmasının gerektiği ifade edilen açıklamada, Müslüman ülkelere coronavirüs önlemleri çerçevesinde bütün mahkumları salma, kapsamlı bir anlaşma yaparak ramazan ayında savaşları durdurma, ablukaları kaldırma ve cezaevlerindeki alimleri serbest bırakma çağrısında bulunuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal