15.11.2023-17:31 (Son Güncelleme:15.11.2023-17:31)


1

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın eşi Rosangela da Silva ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun eşi Cilia Flores de toplantıya video mesaj gönderrek katılım sağladı ve destekte bulundu.



2

Emine Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne gelen konukları kapıda tek tek karşıladı. ‘’Filistin İçin Tek Yürek" temalı Lider Eşleri Zirvesi'nde açıklamalarda bulunan Emine Erdoğan' şu sözleri kaydetti:



3

Bu narsizme insanlığın yenik düşürülmesini reddediyorum. Hiçbir meşru siyasi anlayış zulmü kapsamaz. İnançların yaşanmasını engelleyenleri tarih gösteriyor. Bugün bu zulmü gerçekleştirenler bilsinler ki isimleri firavunun yanında anılacaktır. Zalimlikle aynı yerde anılacaksınız. Bu vahşeti durdurmak için hangi ölüm eşiğini bekliyorsunuz? Filistin'deki haksız işgal sona ermelidir. Kendisinden olmayanları değersizleştiren karanlığa teslim olmayacağız.



4

Masumu, kadını ve çocuğu geldiği yere göre değerlendiren zihniyetin karşısında duracağız. Bu savaş değil, bu iyinin güzelin batıl ile kavgası. Gazze'de kitlesel bir kıyım sürerken sesi olmaya davet ediyorum. Ateşkes ilan edilene kadar biz de elimizdeki araçlarla nöbet tutalım.



5

Bir araya gelince çok daha güçlü sesimiz var. Gelin Filistin'de barış için inisiyatif haline getirelim. Tam bağımsız Bir Filistin ile iki devletli çözümü sağlayalım. Gazze çocuklarını aydınlık bir gelecek sağlayabilecek şekilde yeniden inşa edilmelidir



6

BM ve İslam İşbirliği Teşkilatları gibi kuruluşlar tarafından İsrail'in yıktığı binaların yeniden inşa edilmesi için bir fon kurulmalıdır. Kalıcı barış için çaba göstermeliyiz. Bu karanlık resmin karşısında bir Filistin hayalimiz var. Babaların korkusuzca çocukları ile buluştuğu bir Filistin.



7

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR