Zarif: Suudi Arabistan Politikasını Değiştirirse Yarın Riyad’a Giderim !

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif "Bizim kapılarımız Körfez ülkelerine açık" diyerek Suudi Arabistan'la olan ilişkilerin düzelme ihtimali olduğunu söyledi.

31.05.2019-16:05 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-16:00)

İranlı El-Alem televizyonuna konuşan Zarif, Suudi Arabistan’ın daveti üzerine Mekke’de gerçekleştirilen ve 56 ülkenin katıldığı Körfez-Arap acil toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zarif, “Bizim kapılarımız Körfez ülkelerine açık. Ancak bu ülkelerden iki veya üç tanesi var ki bunlar herkes için tehlike olan farklı bir yol seçtiler” diye konuştu. 

Indepent gazetesinin haberine göre İran Dışişleri Bakanı konuşmasının devamında Suudi Arabistan’a seslenerek “Eğer İran’a karşı siyasetinizi değiştirirseniz, hemen yarın Riyad’a gelirim” dedi.

Bölgedeki ülkeleri ABD’nin kanuna aykırı tavırlarına karşı uyardığını söyleyen Zarif, ABD’nin İran halkına yönelik haksız bir savaş yürüttüğünü dile getirdi.

Cevad Zarif’in bu açıklamaları, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in 56 ülkeyi Mekke’deki acil toplantıya çağırmasından sonra gerçekleşen toplantılarla eş zamanlı olarak geldi.

Öte yandan Kral Selman’ın başkanlığını yaptığı toplantıda okunan Mekke Bildirgesi’nde İran birinci gündem oldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal