Yunanistan'ın Türkçe Dersi Yasağı Protesto Edildi

Tartışmalı bir kararın ardından, Yunanistan Atina'daki azınlıklarla ilgili bir uzman, Batı Trakya'daki Müslüman dini okulların müfredatındaki Türkçe ve Yunanca dil dersleri arasındaki dengeyi korumak için adımlar atması bekleniyor açıklaması yaptı.

01.12.2018-12:40 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-12:37) Yunanistan'ın Türkçe Dersi Yasağı Protesto Edildi

Tartışmalı bir kararın ardından, Yunanistan Atina'daki azınlıklarla ilgili bir uzman, Batı Trakya'daki Müslüman dini okulların müfredatındaki Türkçe ve Yunanca dil dersleri arasındaki dengeyi korumak için adımlar atması bekleniyor açıklaması yaptı. Bu ayın başlarında, Yunan Eğitim, Araştırma ve Diyanet İşleri Bakanlığı, 150.000 kişilik Türk azınlığı olan Batı Trakya'daki Müslüman dini okullarda daha az Türkçe ve İslami ders almaya başladı. Kararı protesto etmek için, bu hafta Komotini şehrinde bulunan Medrese-i Hayriye dini okulundaki öğrenciler, iki günlük bir boykot düzenlediler. Müfredat hareketi, Batı Trakya'daki iki Müslüman dini okulda - Komotini'deki ve bir diğeri de İskeçen eyaletindeki- endişeleri ortaya koydu.

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü'nden Ali Hüseyinoğlu, Yunan hükümetinin kararı ve öğrenci boykotu hakkında konuşma yaptı. Hüseyinoğlu şu şekilde konuştu: "Medrese-i Hayriye öğrencileri tarafından yapılan ilk resmi açıklamalardan ve boykottan sonra, bunun Yunan Eğitim, Araştırma ve Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından değerlendirileceğine inanıyorum. Türkçe dersleri arasındaki dengenin korunmasına yönelik adımlar atılması muhtemeldir.’’

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal