Yunanistan'daki Yangını En İyi Anlatan Görüntü

Yunanistan'ın başkenti Atina'da başlayan yangın can almaya devam ediyor. Pazartesi günü başlayan yangında şimdiye kadar 49 kişinin cansız bedenine ulaşılırken yangından kaçmaya çalışan sokak hayvanlarının görüntüsü yangının boyutunu gözler önüne serdi.

24.07.2018-11:48 - (Son Güncelleme: 25.07.2018-18:08) Yunanistan'daki Yangını En İyi Anlatan Görüntü

Yunanistan'ın Başkenti Atina'nın çevresindeki yangınlar ülkede paniğe sebep oldu. Resmi rakamlara göre en az 50 kişi yaşamını yitirdi, 150 kişi yaralandı, onlarca ev ve araç yandı. Yangından kaçan sokak hayvanları da denizde buldukları küçük kayalar üstüne çıkarak hayatlarını zor kurtardı.

Yunanistan'ın başkenti Atina çevresinde meydana gelen yangında en az 49 kişinin yaşamını yitirdiği ilan edildi. Ulusal Sağlık İdare Merkezi'nden gerçekleştirilen açıklamada en az 150 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

"İKİ EV ARASINDA 25 YANMIŞ CESET BULDUK"

Yunanistan'ın Kızıl Haç örgütünün yayınladığı açıklamada ise Atina'nın doğusunda kısa zaman önce 25 cansız bedene ulaşıldığı duyuruldu. Dün gece 24 olarak ilan edilen ölü sayısı küle dönmüş ve tanınmaz biçimdeki 25 cesedin bulunmasıyla 49'a yükseldi. Kızıl Haç'ın başkanı Nikos Economopulos, Yunan devlet TV'sine açıklama yaptı. Economopulos, "Maalesef iki ev arasında 25 yanmış ceset çıkardık. Bu kişilerin yangından kaçmaya uğraşırken yandığını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

BAZI BÖLGELERDE OHAL İLAN EDİLDİ

Başkent Atina'nın da içinde olduğu Attiki bölgesinin bazı yerlerinde OHAL ilan edildiği duyuruldu.

YANGIN SAHİL KASABASINDA BAŞLADI

Pazartesi günü yangın ilk olarak Atina'nın 55 kilometre batısında yer alan Kineta'da başlamıştı. Sahil kasabasının yamacında başlayan yangın Yunanistan'ın en yoğun kullanılan otoyolunun kapatılmasına neden olmuş ve ulaşım yollarına hasar vermişti. Atina'ın 29 kilometre doğusunda yer alan Mati kasabasında ise kısa bir zaman sonra yangın başladı. Mati'deki yangının, 2007 senesindeki Peloponez Yarımadası'nda meydana gelen yangının ardından en büyük yangın olduğu kaydedildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal